Prešov má za sebou skvelý vstup do extraligy, doma zdolal Banskú Bystricu

Radosť hokejistov HC Grotto Prešov.
Radosť hokejistov HC Grotto Prešov. (Autor: TASR)
TASR|24. sep 2021 o 20:50 (aktualizované 24. sep 2021 o 22:00)

Welychka sa blysol tromi gólmi a asistenciou.

Tipos extraliga - 1. kolo

Prešov - Banská Bystrica 5:4 (1:0, 2:1, 1:3)

Góly: 4. Charbonneau (Welychka, Čacho), 22. Welychka (Charbonneau), 35. Bakala (Čacho), 55. Welychka (Charbonneau, Rais), 58. Welychka (Čacho, Lalík) - 28. Berger, 43. Bubela (Ihnačák, Crevier-Morin), 50. Mistele (Ihnačák), 56. Ihnačák (Crevier-Morin, Mistele)

Rozhodovali: D. Konc st., Goga - Crman, P. Tvrdoň, vylúčení: 6:5 na 2. min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0

Divákov: 2483

Prešov: Bespalov - Mat. Bača, Růžička, V. Fekiač, Lalík, Rais, Bakala, Turan, Jendroľ - Šimun, V. Fekiač, T. Klíma - Charbonneau, Čacho, Welychka - Jokinen, Zagrapan, J. Sýkora - Magdolen, Miškuf, Krasničan

Banská Bystrica: Belányi - Žiak, Brejčák, Cardwell, Ďatelinka, Crevier-Morin, Breton, K. Jendroľ - Mistele, Tamáši, Fafrák - Fossier, Berger, Šoltés - Bubela, Ihnačák, Galbavý - Výhonský, Gabor, Kabáč

PREŠOV. Hokejisti HC Grotto Prešov zvíťazili v 1. kole Tipos extraligy nad HC '05 Banská Bystrica 5:4.

K víťazstvu ich nasmeroval najmä útočník Brett Welychka, ktorý vo svojom prvom zápase v najvyššej slovenskej súťaži strelil tri góly a pridal aj asistenciu.

Priebeh zápasu HC Grotto Prešov - HC '05 Banská Bystrica

I. tretina:

Úvodné minúty patrili hosťom, ktorí sa snažili o rýchly gól, ale brankár Prešova Bespalov bol pre nich veľká prekážka. Hostí pribrzdil gól Charbonneaua, ktorý uplatnil dôraz na hranici bránkoviska a zaznamenal prvý gól HC Grotto v sezóne - 1:0.

Hostia hrali po následnej trénerskej výzve v oslabení, hra sa následne vyrovnala. V prvej tretine bolo k videniu viacero zaujímavých situácií na oboch stranách, brankári však boli pozorní.

II. tretina:

Domáci išli do dvojgólového vedenia už po necelých dvoch minútach druhej časti. Do úniku sa dostala dvojica Charboneau - Welychka a druhý menovaný prekonal Belányiho - 2:0.

Hra v druhej tretine mala spád, obaja brankári predviedli niekoľko efektných zákrokov a núdza nebola ani o šarvátky a dôrazné súboje. V 28. minúte sa dôraz okolo súperovej bránky vyplatil aj hosťom, autorom gólu na 2:1 bol Berger.

Prešovčania získali dvojgólový náskok späť v 35. minúte, keď obranca Bakala prvým extraligovým gólom v kariére využil zakrytý výhľad brankára Belányiho - 3:1.

III. tretina:

V 43. minúte dostal zápas ešte väčší náboj, keď Bubela znížil na 3:2. Aktéri naďalej predvádzali pútavý hokej, zaujala aj potýčka Charbonenaua s Brejčákom.

V 50. minúte sa hostia dostali k presilovke, v ktorej Mistele využil nedôraz obrany a prekonal Bespalova. Ďalšia Brejčákova potýčka, tentoraz s Lalíkom, priniesla presilovku domácich, ktorú lišiackym gólom využil Welychka - 4:3.

Už o 30 sekúnd síce vyrovnal Ihnačák, ale muž zápasu Welychka sa postaral o prvé víťazstvo domácich v sezóne. V 58. minúte bol na konci protiútoku s Čachom - 5:4.

Ernest Bokroš, tréner Prešova: "Vedeli sme o dobrej fyzickej hre Banskej Bystrice. Na úvod to bol veľmi zaujímavý zápas pre prešovského diváka a lepšiu pozvánku na ďalšie zápasy si neviem predstaviť. Bolo tam veľa emócií a snahy. Sú to iba ľudia a veľmi chceli vyhrať. Z toho vyplynuli chyby aj fauly a skoro stále sme viedli. Bolo by mi ľúto, keby sme dnes stratili body. V pondelok sme sa všetci nechali zaočkovať, možno aj to malo dôsledky. Po dnešku by som nikoho nekritizoval."

Tomáš Surový, asistent trénera Banskej Bystrice: "Bol to vyrovnaný zápas. Domáci podali veľmi dobrý výkon. Bol to pre ich prvý domáci zápas, my sme očakávali určitý tlak. Postupne sme hru vyrovnali, no vlastnými chybami a nedisciplinovanosťou sme sa pripravili o lepší výsledok. Pre mňa je to iná pozícia než keď som hral. Som rád, že som súčasťou trénerského štábu."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Prešov má za sebou skvelý vstup do extraligy, doma zdolal Banskú Bystricu