Takto sa rozhodujú zápasy. Obranca Vegas priniesol najväčšie víťazstvo sezóny

Shea Theodore strieľa gól v predĺžení.
Shea Theodore strieľa gól v predĺžení. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|21. apr 2022 o 09:50

Shea Theodore rozhodol o triumfe Vegas vo veľmi dôležitom zápase.

VEGAS. Vegas Golden Knights bojujú o všetko. Pred sezónou favoriti na víťazstvo divízie, teraz mimo playoff. Šancu ale stále majú.

V noci proti Washingtonu potrebovali víťazstvo po tom, ako ich zastavilo New Jersey aj s Tomášom Tatarom.

Fanúšikovia Capitals sa naopak zrejme tešili, že Vegas opäť oberú o šance takisto, ako v roku 2018, keď ich porazili vo finále Stanley Cupu.

Ozaj to tak začínalo vyzerať. Ovečkin mal opäť svoju noc a po zápase povedal, že "jeho útok to dnes jednoducho cítil", hralo sa mu dobre a mal veľa šancí.

V polovici zápasu mal na konte dva body a jeho tím viedol 2:1. A to strelili aj ďalší gól, ktorý neplatil.

"Rytieri" sa ale svojich šancí nechceli vzdať. V tretej minúte tretej tretiny prišiel obrat. Presadil sa Dadonov a Stephenson a bolo 3:2 pre domácich.

Vedenie ale neudržali. Eichel stratil puk a do úniku sa dostal Alex Ovečkin. Ten zakončil príklepom presne a oslavoval svoj 50. gól v ročníku. Dosiahol to deviatykrát a dobehol hokejové legendy.

Bol to jeho tretí bod v zápase a 90. v sezóne.

Hráči Vegas vedeli, že ak sa chcú priblížiť vyraďovacej časti, potrebujú dva body. Zápas išiel do predĺženia.

Práve to bol moment, keď svoje kvality ukázal šikovný obranca Shea Theodore. Zobral to na seba, z T.J. Oshieho si spravil tréningovú kolku, preštrikoval sa až k bráne a bekhendom prekonal brankára Samsonova. Jeho zásah priniesol výbuch radosti v T-Mobile Aréne.

Nadchol aj komentátora: "To bol gól! Shea Theodore prináša "zlatým rytierom" najväčšie víťazstvo sezóny!"

Vo Vegas tak nádeje na playoff ešte žijú. Odohrajú štyri zápasy a na druhú divokú kartu, ktorú drží Dallas, strácajú dva body. Za Los Angeles, tretím tímom Pacifickej divízie, zaostávajú o tri body.

Posledný domáci zápas základnej časti odohrajú z nedele na pondelok proti San Jose. Ďalšie tri stretnutia odohrajú vonku. Nesmierne dôležitý bude duel proti Dallasu. Stretnú sa aj s Chicagom a St. Louis.

Tabuľka NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Takto sa rozhodujú zápasy. Obranca Vegas priniesol najväčšie víťazstvo sezóny