Je to definitívne. Ruskí hokejisti môžu hrať na zápasoch NHL v Prahe

Alexander Barabanov.
Alexander Barabanov. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|29. sep 2022 o 09:06

Pre Seznam Zprávy to potvrdil námestník ministra zahraničných vecí.

PRAHA. Hokejisti pochádzajúci z Ruskej federácie so zmluvami v NHL sa napokon budú môcť zúčastniť na zápasoch NHL v Prahe. Webu Seznam Zprávy to potvrdil námestník ministra zahraničných vecí Tomáš Pojar.

"Je to súkromná udalosť, majú víza, takže z pohľadu štátu nie je dôvod, aby sme ich nevpustili. Ich prítomnosť určite neohrozuje národnú bezpečnosť. Nehovoriac o tom, že okrem schengenských víz majú aj dlhodobé pracovné víza do USA a žijú v USA," povedal Pojar pre Seznam Zprávy.

Ministerstvo zahraničných vecí v spolupráci s Dominikom Hašekom vyvinulo iniciatívu, aby ruskí hokejisti nemohli nastúpiť na zápasoch základnej časti v Česku. V pražskej O2 Arene sa San Jose Sharks a Nashville Predators stretnú 7. a 8. októbra.

Za Sharks by mali hrať Alexander Barabanov a Jevgenij Svečnikov, za Predators Jakov Trenin.

Odmietavý postoj voči potenciálnemu zákazu od začiatku prezentoval generálny manažér San Jose: "Som presvedčený, že fungujeme ako jeden tím. To, čo sa vo svete deje, nie je chyba hráčov. Neurobili nič zlé, a preto si nemyslím, že by mali byť za to potrestaní," vyhlásil Mike Grier.

"Stojíme za nimi. Buď prídeme všetci, alebo nikto," dodal bývalý útočník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Je to definitívne. Ruskí hokejisti môžu hrať na zápasoch NHL v Prahe