Z francúzskej ligy za štyri roky až na olympiádu. Keď chcete, všetko je možné

Samuel Takáč je najproduktívnejším hráčom Slovana Bratislava.
Samuel Takáč je najproduktívnejším hráčom Slovana Bratislava. (Autor: Peter Jesenský)
Stanislav Benčat|4. feb 2022 o 09:30

Útočník Samuel Takáč prežíva rozprávkový príbeh.

BRATISLAVA. Ešte v sezóne 2017/18 pôsobil vo francúzskej lige. Ak by sme sa bavili o futbale, znelo by to skvele.

Ale v hokeji? Tamojšia súťaž je pre našinca málo zaujímavá, pochybovači ju považujú za exotickú.

Kto však verí v seba, svoje schopnosti sa neustále posúvať a nehľadí na okolnosti, môže mať ako odrazový mostík kariéry pokojne aj hokejovú ligu z krajiny Galského kohúta.

Neveríte?

Prečítajte si nasledujúce riadky o veľkom hokejovom sne, ktorý  zažíva útočník Samuel Takáč.

Využil prvú šancu

Rodák z Popradu odohral prvé oficiálne zápasy za reprezentačné áčko až na jeseň minulého roka. Na Nemeckom pohári dosiahol v troch zápasoch tri body (2+1).

Na prahu tridsiatky to bral ako reálne prvú a možno aj poslednú šancu uspieť v národnom drese. Ak by sa výraznejšie nepresadil, sotva by ho ešte povolali.

Krídelník bratislavského Slovana však nielenže nezlyhal, ale svojimi výkonmi upútal natoľko, že si vybojoval miestenku na olympijské hry.

Rozprávkový príbeh zo slovenskej hokejovej reality.

„Vedel som, že som v širšej nominácii, ale viac som to neriešil. Ani som nemal poznatok, kedy má vedenie reprezentácie oznámiť výber pre Peking. Zrazu mi začali chodiť húfne správy, no stále som bol v tom, že ohlásili len menoslov hráčov zo širšej nominácie.

Až potom som sa dozvedel, že je to záverečný výber pre olympiádu. Bol som šťastný, no emócie som krotil. Pokiaľ nebudem sedieť v lietadle a nevkročím na čínsku pôdu, neuverím, že sa to deje.

Začiatok roka ma trápilo zranenie ruky, žijeme covidové časy. Stať sa môže všetko. Hádam sa to však podarí,“ konštatoval skromne Takáč.

Mimochodom, keď spomíname olympijský hry a hokejovú reprezentáciu. Šikovný útočník bol v roku 2017 súčasťou mužstva, ktoré sa predstavilo v Poľsku. Ako člen „Olympijského tímu Slovenska“ dosiahol v dvoch zápasoch tri body. Keďže však išlo o tzv. B-tím, do oficiálnych štatistík sa tieto štarty nezapísali.

Zaujímavosťou je, že okrem Takáča hral Krynici aj Zvolenčan Peter Zuzin, ktorý takisto poputuje do Pekingu.

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Z francúzskej ligy za štyri roky až na olympiádu. Keď chcete, všetko je možné