Bude nasledovať Kelemena? Buček priznal, že rokuje s tímom NHL

Samuel Buček.
Samuel Buček. (Autor: TASR - Henrich Mišovič)
Oh my Hockey|22. máj 2022 o 09:50

Buček sa môžeš z Tipos extraligy priamo dostať do NHL.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Samuel Buček rozvíril špekulácie okolo svojej osoby tým, že priznal rokovania so Seattlom Kraken. Rozhovoril sa v diskusnej relácii Citronáda na RTVS.

Držiteľ Zlatej korčule pre najužitočnejšieho hráča play off Tipos extraligy v sezóne 2021/22 dostal od Richarda Lintnera otázku týkajúcu sa priamo spomenutého klubu.

„Bol by som veľmi rád, keby to tak bolo. Ale nie je to zatiaľ isté," odpovedal na otázku, či bude jeho ďalší angažmán v Seattli. "Je to v štádiu riešenia. Rokuje sa o tom. Uvidím, či sa to dotiahne.“

Buček by sa po Milošovi Kelemenovi stal druhým slovenským voľným hráčom z európskych líg, ktorý by si vybojoval šancu v zámorí. Spomínaný Kelemen sa nedávno dohodol s Arizonou Coyotes.

„Bol by som rád, pretože hrať NHL je snom každého hokejistu od mala. Vždy som to chcel a pevne verím, že to dobre dopadne. Že všetko, čo sa má vybaviť, sa vybaví. A že tam pôjdem,“ vyjadril sa Buček.

Dvadsaťtriročný útočník bol s 64 (41+23) bodmi v 50 zápasoch najlepším strelcom aj najproduktívnejším hráčom uplynulej základnej časti Tipos extraligy. Oboje dokázal zopakovať aj v play off, kde nazbieral 24 (13+11) bodov v 19 stretnutiach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bude nasledovať Kelemena? Buček priznal, že rokuje s tímom NHL