Vyradili dres Hašekovho nástupcu. V Buffale sa uskutočnil veľký ceremoniál

Ryan Miller s rodinou sledujú, ako dres s jeho menom stúpa pod strop v aréne Buffala Sabres.
Ryan Miller s rodinou sledujú, ako dres s jeho menom stúpa pod strop v aréne Buffala Sabres. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|20. jan 2023 o 07:16

Miller v príhovore ďakoval fanúšikom i rodine.

BUFFALO. Klub Buffalo Sabres vyradil dres druhého brankára. Po Dominikovi Hašekovi sa veľkej pocty dočkal Ryan Miller.

Práve česká legenda pomáhala klubu pri usporiadaní tohto ceremoniálu. Hašek svojho nástupcu v meste privítal pod stropom cez video z rodného Česka.

"Ryan, je mi cťou byť súčasťou tvojho večera. Ako brankári vieme, čo táto pozícia vyžaduje a že sú na nás nalepené všetky oči. Som hrdý na to, že sme v tomto meste a pred týmito fanúšikmi mohli tvoriť históriu," odkázal mu.

Miller si tieto momenty užíval. Hašek bol jeho vzorom a bránkovisko Sabres prebral len zopár rokov po jeho odchode z klubu.

Millerovo číslo 30 stúpalo pod strop za prítomnosti jeho manželky, detí, rodičov a súrodencov. Fanúšikovia ho privítali bujarým potleskom a hlásateľ mu daroval ikonický pokrik "Milllleeeeerrrrr!".

VIDEO: Vyradenie dresu Ryana Millera

Miller sa po Timovi Hortonovi, Rickovi Martinovi, Gilbertovi Perreaultovi, Rene Robertovi, Patovi LaFontaineovi, Dannym Gareovi a Dominikovi Haškovi stal ôsmym hráčom klubu s vyveseným dresom.

Súčasťou organizácie Sabres bol medzi rokmi 2002-2014. Odchytal tu najviac zápasov (532) a zaznamenal najviac víťazstiev (284). V rokoch 2006 a 2007 doviedol mužstvo do finále konferencie.

Dobré meno si spravil aj na medzinárodnej scéne. V roku 2010 dotiahol tím Spojených štátov amerických do finále olympiády vo Vancouveri.

Miller je členom športovej siene slávy mesta Buffala, siene slávy klubu Buffalo Sabres i siene slávy amerického hokeja.

Kariéru ukončil v roku 2021. Hoci mu v NHL chýba výrazný tímový úspech, dokázal získať Vezinovu trofej, cenu NHL Foundation Award a raz bol súčasťou prvého All-Star tímu sezóny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vyradili dres Hašekovho nástupcu. V Buffale sa uskutočnil veľký ceremoniál