Skvelá správa pre Kukumberga mladšieho. Na drafte neuspel, no zaujal Minnesotu

Roman Kukumberg ml. v slovenskom drese.
Roman Kukumberg ml. v slovenskom drese. (Autor: SZĽH/Jakub Homoľa)
Oh my Hockey|7. sep 2023 o 21:37

Zahrá si po boku dvoch krajanov.

ST. PAUL. Romana Kukumberga ml. si na drafte v roku 2023 nevybral nikto. Napriek tomu je pre kluby z NHL zaujímavým menom.

Potvrdilo to vedenie Minnesoty Wild, ktoré si talentovaného útočníka pozvalo na prehliadku talentov. Každoročne organizovaný Tom Kurvers Prospect Showcase sa uskutoční od 15. do 17. septembra.

Kukumberg bude hrať po boku krajanov Serváca Petrovského a Maxima Čajkoviča. Prvého menovaného draftovali "divosi" v roku 2022, druhého získali prostredníctvom trejdu.

Minnesota sa na turnaji predstaví proti talentom Chicaga Blackhawks a St. Louis Blues. Vzhľadom na to, že oba kluby majú v systéme aj slovenských mladíkov, sa dá čakať, že bude účasť Slovákov na turnaji ešte hojnejšia. Okrem Wild však ešte nik nepotvrdil menoslov nominovaných.

Blues v roku 2023 draftovali dvoch Slovákov - na 10. pozícii Dalibora Dvorského a na 76. mieste Juraja Pekarčíka. Chicago Blackhawks zaujal Adam Gajan (35. miesto) a Martin Mišiak (55. miesto).

Kukumberga si na drafte nikto nevybral, hoci boli v roku 2023 volení práve jeho rovesníci. Minulú sezónu strávil v dresoch Slovana a Modrých krídel, v budúcej by sa mal predstaviť v drese klubu Sarnia Sting v kanadskej OHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Skvelá správa pre Kukumberga mladšieho. Na drafte neuspel, no zaujal Minnesotu