Gernát bude mať v Lausanne krajana, prichádza slovenský asistent trénera

Róbert Petrovický.
Róbert Petrovický. (Autor: TASR)
SITA|13. júl 2021 o 15:28

Róbert Petrovický má nový klub, nebude hlavný tréner.

LAUSANNE, BRATISLAVA. Slovenský hokejový obranca Martin Gernát bude mať vo švajčiarskom klube HC Lausanne krajana, asistentom hlavného kouča Johna Fusta bude Róbert Petrovický.

Niekdajší skvelý center ostatné dve sezóny viedol slovenskú reprezentáciu do 20 rokov, predtým bol asistentom v seniorskom výbere SR aj v tíme KHL Slovan Bratislava.

Petrovický ešte ako hráč absolvoval v zámorskej NHL spolu 210 duelov s bilanciou 27 gólov a 38 asistencií. Hrával aj vo Švajčiarsku, kde nazbieral 238 štartov (97+121).

Gernát: Je to super

Slovenský obranca sa na ďalšieho Slováka v tíme teší.

"Keď som bol v Lausanne naposledy (17 duelov v ročníku 2017/2018, pozn.), budovali nový štadión a klub prechádzal prestavbou. Menili sa manažéri aj hráči. Teraz je to všetko hotové, máme tam staronového trénera, ktorý ma pozná. Navyše tam bude asistentom Robo Petrovický a to je pre mňa super," povedal 28-ročný bek v rozhovore pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

"Servis v Lausanne je perfektný. Od prvého dňa sa informovali, čo potrebujem a čo pre mňa môžu urobiť. Nielen pre mňa, ale aj pre rodinu, ktorá príde so mnou. Všetko je to na vysokej úrovni, jednoducho Švajčiarsko," dodal Gernát.

V lete chce zabojovať o olympiádu

Ešte pred sezónou vo Švajčiarsku by rád pomohol slovenskej reprezentácii k zisku miestenky na ZOH 2022 v čínskom Pekingu, kvalifikačný turnaj sa koncom augusta uskutoční v Bratislave.

"Dúfam, že dostanem príležitosť. Ak ma tréneri oslovia, tak určite prídem. Od olympiády nás delia tri zápasy a každý z nás tam chce ísť. Ciele sú teda jasné - postúpiť a zahrať si na olympiáde. Zaváhanie si na takomto turnaji nemôžete dovoliť. O účasť na olympijských hrách sme dlho bojovať nemuseli, teraz je to potrebné. Som však presvedčený o tom, že budeme mať silný tím.

Augustový termín umožňuje aj štart hráčov z NHL a naša kvalita bude obrovská. Máme to vo vlastných rukách a verím, že tie tri zápasy zvládneme. Slovenský hokej na olympiádu patrí, ale musíme to dokázať na ľade," povedal Gernát podľa HockeySlovakia.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Gernát bude mať v Lausanne krajana, prichádza slovenský asistent trénera