V Třinci ho nahradil Marinčin. Gernát sa vracia do Švajčiarska

Peter Cehlárik (vľavo) a Martin Gernát na MS v hokeji 2021.
Peter Cehlárik (vľavo) a Martin Gernát na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR)
7. júl 2021 o 15:45

V klube už krátko pôsobil.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový obranca Martin Gernát bude v nasledujúcej sezóne hrať vo Švajčiarsku za HC Lausanne v NLA, kde krátko pôsobil už v závere sezóny 2017/2018 pred príchodom do českého Třinca.

Slovenský reprezentant s českým klubom získal za tri roky dva majstrovské tituly. Správa o odchode Gernáta do Lausanne sa objavila už v úvode júna, no švajčiarsky klub angažovanie slovenského beka potvrdil na svojom webe až teraz.

Spolu s ním Švajčiari predstavili aj kanadského útočníka Phila Varona.

"Sme veľmi radi, že do Lausanne prichádzajú títo dvaja veľmi kvalitní hráči. Martin už u nás v minulosti hral a bude dôležitou súčasťou nášho tímu.

Phil je čistokrvný center, veľmi dobrý na vhadzovaniach aj v špeciálnych formáciách. Bude pre nás užitočný na oboch stranách hracej plochy," poznamenal riaditeľ HC Lausanne pre hokejové operácie Petr Svoboda.

Gernát s HC Lausanne podpísal zmluvu na tri roky.

Dvadsaťosemročný košický rodák Martin Gernát, ktorý Slovensko reprezentoval na MS v hokeji 2017 a 2021, v minulosti vo vlasti odohral za Košice dve extraligové stretnutia, jeden ročník strávil v českej Sparte Praha.

Tri seniorské sezóny absolvoval aj v zámorí, no do NHL sa neprebojoval. Gernáta v defenzíve Třinca nahradil krajan Martin Marinčin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»V Třinci ho nahradil Marinčin. Gernát sa vracia do Švajčiarska