Slováci prídu o prípravný zápas, Petrovský je stále v karanténe

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov počas tréningu.
Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov počas tréningu. (Autor: hockeyslovakia.sk)
TASR|18. dec 2021 o 21:25

Prípravu pred MS juniorov komplikuje koronavírus.

RED DEER. Mladí slovenskí hokejisti majú za sebou prvý tréning v dejisku juniorských majstrovstiev sveta v kanadskom Red Deere. Po príchode boli v súlade s pandemickými opatreniami v 48-hodinovej izolácii.

Jediný hráč, ktorý je stále v karanténe, je Servác Petrovský. V jeho klube Owen Sound Atack sa totiž objavili nové prípady koronavírusu, a tak sa musí na základe tamojších opatrení ešte izolovať.

"Tréning každému padol vhod, keďže pár dní sme neboli na ľade. Chalani, ktorí prichádzali z Európy, navyše absolvovali dlhú cestu. Nie je jednoduché byť dva či tri dni v karanténe. Preto bolo fajn, že sme si rozhýbali nohy," povedal po tréningu obranca Samuel Kňažko pre portál hockeyslovakia.sk.

Iba 19-ročný hokejista, ktorý má za sebou dva juniorské šampionáty, seniorské majstrovstvá sveta v Rige aj turnaj olympijskej kvalifikácie, mal drobné zranenie, no hovorí, že už je všetko v poriadku.

V rámci sprísnenia opatrení v dejisku sa určite zníži aj počet prípravných zápasov. Pôvodne ich bolo na programe jedenásť, pričom každý tím mal odohrať minimálne dva pred štartom šampionátu.

Slováci mali najskôr 20. decembra nastúpiť proti Fínom a o deň neskôr proti Rakúšanom. V tejto chvíli je podľa informácií z organizačného výboru zrejmé, že nebude možné odohrať oba zápasy.

"Išlo o náročné rozhodnutie, ktoré sme zvážili vzhľadom na bezpečnosť v súvislosti so šírením koronavírusu. Rozumieme, že pre hráčov, trénerov, ďalších členov realizačného tímu a fanúšikov to nie je jednoduché, avšak našim cieľom je usporiadať bezpečné a úspešné podujatie.

Urobíme potrebné ochranné opatrenia potrebné k tomu, aby sme 5. januára odovzdali všetky medaily," informoval slovenskú výpravu prostredníctvom oficiálneho komuniké Scott Smith, prezident Kanadskej hokejovej federácie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci prídu o prípravný zápas, Petrovský je stále v karanténe