Gajan už v prvom kole? Expert do neho zaradil až troch Slovákov

Adam Gajan.
Adam Gajan. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser )
Oh my Hockey|26. jan 2023 o 17:55

Najvyššie umiestnený je Dalibor Dvorský.

NEW YORK. Zámorský expert na mladých hráčov Steven Ellis zostavil rebríček top 70 prospektov pre draft 2023. Vo výbere pre web Daily Faceoff nechýbajú ani štyria Slováci.

Vysokým umiestnením prekvapil brankár Adam Gajan. Najvyššie, na jedenástej priečke, sa nachádza útočník Dalibor Dvorský.

Ellis pri hráčovi švédskeho AIK prízvukoval úspešný Hlinka Gretzky Cup v lete 2021. Dvorský počas neho zaznamenal dvanásť bodov v piatich zápasoch a bol lídrom slovenského strieborného tímu.

"Veľmi rýchlo sa vie uvoľniť. Keď sa do hry zapája naplno, je dosť inteligentný na to, aby hral kreatívne bez toho, aby stratil puk," hodnotil jeho hru.

"Avšak, príliš často sa stáva, že to vyzerá tak, že si len korčuľuje, zbiera čas na ľade namiesto toho, aby sa plne zapájal.

To je dôvod, prečo začal padať z Top 5, ktorú mu predtým predpovedali. Keď ale hovoríme čisto o zručnostiach, myslím si, že to bude v poriadku."

Druhým zo Slovákov je Samuel Honzek. Ellis ho zaradil na 23. priečku. Útočník juniorského tímu Vancouver Giants musel pre zranenie predčasne skončiť MS do 20 rokov.

Expert tvrdí, že odkedy Trenčan prišiel do WHL, upútal svojou produkciou.

"Honzek je veľký hráč, ale hrá ako o dosť menší hráč s dobrou rýchlosťou a šikovnosťou. Je všestranne schopný, nebezpečný tvorca hry a má solídnu strelu," napísal o ňom a dodal, že bude zaujímavé sledovať, ako sa vráti po zranení.

Medzi potenciálne výbery prvého kola zaradil expert aj tretieho Slováka, brankára Adama Gajana. V jeho rebríčku figuruje na 32. mieste. Brankár zámorského Green Bay zažiaril na nedávnych juniorských MS, kde sa stal najlepším gólmanom turnaja.

Ellis tvrdí, že skauti z turnaja si ho okamžite zamilovali. Vidia v ňom neobrúsený diamant.

"Gajan nemá až takú veľkú vzorku zápasov, ale má výbornú veľkosť, excelentnú atletickosť a zdá sa, že čím viac ľudí ho pozoruje, tým je lepší."

O pár pozícii nižšie, na 38. pozícii, sa nachádza Alex Čiernik.

Syn bývalého hráča NHL, Ivana Čiernika, má podľa Ellisa excelentné medzinárodné resumé a v švédskej lige do 20 rokov zaznamenal solídne čísla.

Skaut povedal, že najpôsobivejšie je to, že Čiernik už dostal šancu aj v druhej najvyššej profesionálnej lige vo Švédsku a dal gól v dvoch z prvých troch duelov.

"Stále vyzerá sebavedomo, keď sa chopí puku a nerád korčuľuje dlhší čas bez neho," zhrnul jeho hodnotenie.

Ellisov rebríček neprekvapivo ovládol supertalent Connor Bedard.

Druhým je ďalší Kanaďan Adam Fantilli. Za ním nasleduje Rus Matvej Mičkov, Švéd Leo Carlsson a najlepšie päťku uzatvára Kanaďan Zachary Benson.

Najvyššie umiestneným Čechom je Eduard Šalé na ôsmom mieste.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gajan už v prvom kole? Expert do neho zaradil až troch Slovákov