Obrancu Anderssona z Calgary na kolobežke zrazilo auto. Je však v poriadku

Rasmus Andersson.
Rasmus Andersson. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. feb 2023 o 15:25

Išiel po prechode.

DETROIT. Švédsky obranca kanadského hokejového klubu Calgary Flames z NHL Rasmus Andersson má za sebou zaujímavú skúsenosť.

Pred štvrtkovým zápasom na ľade Detroitu Red Wings, v ktorom "plamene" prehrali 1:2, mal totiž v uliciach amerického Detroitu nehodu.

Dvadsaťšeťročný rodák z Malmö sa z hotela presúval na večeru do reštaurácie na elektrickej kolobežke, keď ho na jednom z prechodov zrazil automobil.

"Prechádzal po prechode," prezradil generálny manažér kanadského klubu Brad Treliving, prečo Švéd nenastúpil proti Red Wings.

"Dobrou a tiež najdôležitejšou správou je, že Ras je v poriadku," dodal.

Anderssona po nehode previezli do nemocnice, v ktorej ho ošetrili a po povinných vyšetreniach aj prepustili. Incident sa udial ešte v stredu večer, Flames hrali na ľade Detroitu vo štvrtok.

Vedenie organizácie informovalo, že Švéd zostane so spoluhráčmi do konca výjazdu za súpermi, počas ktorého v sobotu nastúpia v Buffale a v pondelok v Ottawe. Stav obrancu budú v klube posudzovať na dennej báze.

Rasmus Andersson hral v NHL zatiaľ iba za Flames, v 349 dueloch základnej časti nazbieral 146 bodov za 23 gólov a 123 asistencií.

V play-off pridal 27 štartov (7+7). V tomto ročníku v 51 stretnutiach sedemkrát skóroval a dosiahol aj 27 gólových prihrávok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obrancu Anderssona z Calgary na kolobežke zrazilo auto. Je však v poriadku