NHL sa vracia do Európy. Vo Švédsku sa odohrajú štyri zápasy

Momentka zo zápasu Colorado - Detroit.
Momentka zo zápasu Colorado - Detroit. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. apr 2023 o 19:17

V Štokholme sa predstavia štyri tímy NHL.

ŠTOKHOLM. Hokejisti Detroitu Red Wings, Minnesoty Wild, Ottawy Senators a Toronta Maple Leafs sa na jeseň predstavia v Štokholme.

Štyri zápasy, ktoré sa uskutočnia od 16. do 19. novembra v Avicii Arena (hala Globen), budú súčasťou série profiligových podujatí na európskej pôde pod názvom NHL Global Series 2023.

Informovala o tom oficiálna stránka nhl.com.

Stretnutia budú riadnymi zápasmi základnej časti NHL. Detroit sa stretne s Ottawou vo štvrtok 16. novembra a potom nastúpi proti Torontu v piatok 17. novembra.

V sobotu 18. novembra Minnesota odohrá duel proti Ottawe a podujatie uzavrie zápas Wild s Maple Leafs v nedeľu 19. novembra.

Z 38 duelov základnej časti NHL, ktoré boli mimo Severnej Ameriky, sa 32 odohralo v Európe. Vo Švédsku zorganizovali 13 zápasov, z toho 12 v štokholmskej hale.

Na jeseň 2023 to bude jubilejná 10. sezóna, v ktorej sa stretnutia profiligy uskutočnia v Európe. Pred rokom otvorili tímy San Jose Sharks a Nashville Predators sezónu v Prahe.

NHL sa v Štokholme naposledy hrala v novembri 2019, keď Buffalo Sabres a Tampa Bay Lightning odohrali proti sebe dva zápasy.

Ottawa si zahrá v Štokholme už po tretí raz. V roku 2017 tam hrala dvakrát hrala s Coloradom Avalanche.

V sezóne 2008-09 odohrali dva zápasy proti Pittsburghu Penguins. Pre Detroit a Toronto to bude druhá návšteva Štokholmu.

Hráči Red Wings tam otvoril základnú časť sezóny 2009/10 dvoma stretnutiami proti St. Louis Blues.

Toronto tam v roku 2003 hralo s Djurgårdenom a Färjestadom počas podujatia NHL Challenge.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL sa vracia do Európy. Vo Švédsku sa odohrajú štyri zápasy