Inkasovali už po 18 sekundách. Slovenky utrpeli v derby debakel

Hokejistky Slovenska - ilustračná fotografia.
Hokejistky Slovenska - ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
TASR|9. júl 2021 o 21:32

V zápase mali o 36 striel menej.

Prípravný zápas žien

Česko - Slovensko 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)

Góly: 1. Křížová (Pejzlová), 10. Mrázová (Přibylová), 11. Mlýnková (Neubauerová), 24. Pejzlová (Mrázová), 38. Neubauerová (Vanišová), 45. Lásková (Pátková, Mills).

Vylúčené: 4:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0.

Zostava SR: Macková (32. Zimková) - Vrbinská, Čurmová, Žitňanská, Leskovjanská, Vysokajová, T. Ištocyová, Drábeková – L. Ištocyová, Nemčeková, Halušková – Kúbeková, Bednárik, Kapičáková – Korenková, Dobošová, Fančovičová – Kušmíreková, Hartje.

PARDUBICE. Slovenské hokejistky prehrali v piatkovom prípravnom zápase Češkami 0:6. V Pardubiciach nezvládli úvodnú tretinu, v ktorej inkasovali trikrát.

Družstvu pod vedením hlavného trénera Tomáša Segíňa chýbalo viacero hráčok, či už z dôvodu zranenia, klubových alebo pracovných povinností.  

Češky boli v zápase jednoznačne lepšie. Kým na slovenskú bránku vyslali až 47 striel, ich brankárka musela zasahovať len jedenásťkrát. 

"Bolo cítiť, že sme hrali prvý zápas po vyše polroku. Nepodarilo sa nám zachytiť úvod, hneď v prvom striedaní sme inkasovali. Na to všetko sme si vyskúšali nejaké systémové záležitosti. Hoci boli súperky lepšie vo viacerých herných činnostiach, naše dievčatá bojovali, snažili sa dodržiavať taktické pokyny.

Bola to dobrá skúsenosť aj príprava pred finálovým turnajom olympijskej kvalifikácie. Pred druhým súbojom v sobotu budeme apelovať na vyššiu početnosť streľby, snahu o presadzovanie sa v protiútokoch i v presilových hrách," cituje web SZĽH slová trénera Tomáša Segíňa.

Druhý prípravný zápas v rovnakom dejisku proti Češkám, ktoré sa pripravujú na majstrovstvá sveta elitnej kategórie, je na programe v sobotu o 15.00 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Inkasovali už po 18 sekundách. Slovenky utrpeli v derby debakel