Číslo na drese si vybral kvôli babke, aby ho rozoznala na ľade

Šimon Groch.
Šimon Groch. (Autor: Osobný archív Šimon Groch.)
Nikola Baďová|11. nov 2022 o 08:00

Mladík je novou posilou Spišskej Novej Vsi.

BRATISLAVA. Devätnásťročný hokejový obranca Šimon Groch zabojuje na Turnaji štyroch krajín o miestenku na decembrový juniorský šampionát v Kanade. 

Z letných majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov zostali v zostave iba traja obrancovia - David Nátny, Boris Žabka a Šimon Groch. „Sú to chlapci, ktorí by do tímu mali priniesť kvalitu. Verím však, že na MS budú k dispozícii aj kvalitní hráči zo zámoria,“ reagoval tréner Ivan Feneš na zraze. 

Rodák z Liptovského Mikuláša dúfa, že trénera presvedčí a predstaví sa na vrcholovom podujatí v Kanade. „Je to sen každého z nás, ktorí sme v nominácii na najbližší turnaj. So spoluhráčmi si však navzájom prajeme. Dúfam, že sa tam dostane každý, kto ma formu.“

Dopĺňa sa s Nemcom

Šimon Groch hodil za hlavu posledné vystúpenie Slovenska na juniorských majstrovstvách sveta. Zverenci Ivana Feneša nepostúpili do štvrťfinálových bojov.

„Čo sa stalo, stalo sa. Bohužiaľ, aj to je hokej. Už sme to nerozoberali. Do každého turnaja ideme s tým, že chceme podať najlepší výkon.“

Program Turnaja štyroch krajín

  • Piatok 11. novembra 19:30 Slovensko – Švajčiarsko
  • Sobota 12. novembra 15:30 Slovensko – Nemecko
  • Nedeľa 13. novembra 11:00 Slovensko – Nórsko

So spoluhráčmi sa veľmi dobre pozná z mládežníckych čias. Obranca vyzdvihol najmä spoluprácu s dvojkou tohtoročného draftu. 

„So Šimonom Nemcom sa mi hralo veľmi dobre. Ja som defenzívnejší typ a on ofenzívnejší. Pekne sme sa spolu dopĺňali. Prial by som si, aby sme sa stretli aj na šampionáte.“

O tom, či hráčov zo zámorských súťaží uvoľnia kluby na decembrový turnaj, sa rozhodne neskôr. „Rozhovory s hráčmi z USA a Kanady prebiehajú. Komunikujem s nimi a sú pozitívne naladení. S blížiacim sa hlavným turnajom budeme múdrejší, čo sa týka zostavy,“ uviedol tréner Feneš. 

Frajer zo škôlky

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Číslo na drese si vybral kvôli babke, aby ho rozoznala na ľade