Kliatba Toronta pokračuje. Černákova Tampa Bay postúpila do druhého kola

Auston Matthews smúti po prehre Toronta v siedmom zápase série prvého kola play off NHL proti Tampe Bay Lightning.
Auston Matthews smúti po prehre Toronta v siedmom zápase série prvého kola play off NHL proti Tampe Bay Lightning. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|15. máj 2022 o 06:23

Siedmym zápasom vyvrcholili tri série play off NHL.

NEW YORK. Hokejisti Toronta Maple Leafs opäť končia už v prvom kole play off. V siedmom zápase podľahli Tampe Bay Lightning 1:2.

Aktuálne sú klubom, ktorý na postup z prvého kola čaká najdlhšie v NHL. Medzi najlepšiu osmičku neprešli od roku 2004.

Jediný gól "javorových listov" v dueli strelil Rielly. Hrdinom Tampy Bay bol dvojgólový Nick Paul. Ten nikdy predtým nestrelil gól v play off.

Slovenský zadák Erik Černák bol najvyťažovanejším hráčom duelu. Na ľade strávil 26 minút a 24 sekúnd, zaznamenal mínusový bod a päť bodyčekov.

"Už sme unavení z tohto pocitu, ktorí každoročne zažívame," povedal bezprostredne po zápase Mitch Marner so slzami v očiach.

Už ôsmy zápas číslo sedem v kariére vyhral Ryan McDonagh. Viac ich nevyhral nikto v histórii, no presne osem zvládli Brad Richards, Ray Bourque, Justin Williams, Carl Hagelin a Glenn Anderson.

Obhajcovia Stanleyho pohára zvíťazili v deviatich sériách v play off po sebe. V druhom kole narazia na Floridu Panthers, mužstvo, ktoré vlani vyradili v prvom kole.

Domáci berú všetko

Zápasom plným tvrdosti, pekných momentov a náležitej atmosféry bol siedmy zápas na ľade Caroliny Hurricanes, kde prišli Boston Bruins.

Po rozhodujúcom stretnutí platí, že každý duel v sérii vyhralo domáce mužstvo. "Hurikáni" teda zvíťazili 3:2 a postúpili do druhého kola play off.

Skóre stretnutia otvoril v 19. minúte Teräväinen. Na toho nadviazal v 24. minúte Domi. O zníženie sa postaral DeBrusk v 26. minúte, no Max Domi, ktorý mal v zápase tri body, sa opäť presadil víťazným gólom v 31. minúte.

Posledný presný zásah v stretnutí prišiel pri záverečnom vabanku. David Pastrňák vlial poslednú nádej do žíl "medveďov" 20 sekúnd pred sirénou.

"Bohužiaľ, potrebovali sme vyhrať aspoň jeden zápas vonku. Nepodarilo sa," reagoval po zápase Patrice Bergeron. Špekuluje sa, či to nebol posledný duel jeho kariéry.

Kapitán Bostonu hral vo svojom trinástom zápase číslo sedem v play off. Pripísal si asistenciu, čím sa osamostatnil na prvom mieste bodovania v siedmych dueloch medzi aktívnymi hráčmi.

Súperom Caroliny v druhom kole bude víťaz série medzi Pittsburghom Penguins a New Yorkom Rangers.

Brankári predviedli svoju klasu

Do druhého kola po tuhom boji postúpili aj Edmonton Oilers, ktorí zdolali Los Angeles Kings 2:0.

Hviezdami súboja boli brankári. Mike Smith, ktorý si udržal čisté konto, pochytal 28 striel "kráľov". Na Jonathana Quicka letelo až 42 pokusov.

Rozdielový gól strelil v 34. minúte obranca Cody Ceci. Na rozdiel dvoch gólov zvýšil po individuálnej akcii v 57. minúte dvojbodový Connor McDavid.

"Olejári" postúpili do druhého kola play off po prvý raz od sezóny 2016/17. Ďalej sa ešte kapitán McDavid ani Leon Draisaitl nikdy nedostali.

Draisaitl hrá cez zranenie. Má vyvrtnutý členok.

Oilers v druhom kole nastúpia proti víťazovi siedmeho zápasu série medzi Calgary Flames a Dallasom Stars.

NHL - play off - 15. máj:


Carolina - Boston 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Góly: 19. Teräväinen (Domi, Slavin), 24. Domi (Staal, Skjei), 31. Domi (Teräväinen, Slavin) – 26. DeBrusk (McAvoy, Bergeron), 60. Pastrňák (McAvoy, Hall)

Brankári: Raanta 27/29 - Swayman 28/31

Stav série 4:3. Carolina Hurricanes postúpili do druhého kola.


Toronto - Tampa Bay 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 34. Rielly (Matthews, Marner) – 19. Paul (Colton), 37. Paul

Brankári: Campbell 23/25 - Vasilevskij 30/31

Stav série 4:3. Tampa Bay Lightning postúpili do druhého kola.

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 26 minút a 24 sekúnd, pripísal si mínusový bod a päť hitov/


Edmonton - Los Angeles 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 34. Ceci (McDavid), 57. McDavid

Brankári: Smith 28/28 - Quick 40/42

Stav série 4:3. Edmonton Oilers postúpili do druhého kola.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kliatba Toronta pokračuje. Černákova Tampa Bay postúpila do druhého kola