Zo suterénu do extraligy. Šéf Humenného spomína Bibliu a reaguje na špekulácie

Hokejisti Humenného oslavujú triumf v Slovenskej hokejovej lige.
Hokejisti Humenného oslavujú triumf v Slovenskej hokejovej lige. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|27. apr 2023 o 19:15

Teší sa na Slovan i východniarske derby. Je to masaker, vraví.

Nie favorizovaná Žilina, ale Humenné. Slovenská hokejová liga (SHL) má prekvapujúceho víťaza.

Hoci východniari viedli vo finálovej sérii už 3:1 na zápasy, Žilinčania stav vyrovnali a zdalo sa, že v rozhodujúcom siedmom súboji na vlastnom ľade majú tromfy v rukách.

Stal sa pravý opak. Miestenku do extraligy si vybojoval klub, ktorý po reštarte pôsobil v sezóne 2019/20 až v tretej najvyššej súťaži.

„Mieša sa vo mne hrdosť, radosť a všetko dokopy. Možno si neuvedomujeme, do čoho vôbec ideme,“ vraví pre Sportnet predseda výkonného výboru HC 19 Humenné PETER ŽDIŇÁK.

V článku sa dozviete aj toto:

  • Prečo považuje úspešné finále za masaker?
  • Čo prežíval po strate dvoch finálových mečbalov?
  • Aký prísľub dal kabíne?
  • Dôjde k zmenám v hráčskom kádri? Ako vyzerá situácia ohľadom sponzorov?
  • Ako vníma zemplínske derby v extralige a na ktorých súperov sa najviac teší?
  • Aké boli oslavy a čo ich ešte čaká?

Gratulujeme k postupu do extraligy. Čo momentálne prežívate?

Veľké zadosťučinenie a hrdosť. Na tím i všetko, čo sme dokázali. Pred štyrmi rokmi sme hrali s mužstvami ako Sabinov v druhej lige, to znamená najnižšej súťaži.

Mieša sa vo mne hrdosť, radosť a všetko dokopy. Možno si neuvedomujeme, do čoho vôbec ideme a čo bude pôsobenie v extralige zahŕňať. My to tu robíme v podstate traja ľudia na kolene, teraz to už bude trochu o niečom inom. Musíme sa s tým vysporiadať.

Triumf Humenného v SHL je pre mnohých obrovským prekvapením. Aj pre vás osobne?

Je to prekvapenie, aj keď po semifinálovej sérii s Martinom som začínal veriť tomu, že by to mohlo byť dobré. Martin tiež nemal zlé mužstvo, ktoré navyše ešte posilnil.

Povzbudilo nás aj víťazstvo v Slovenskom pohári, kde sme Žilinu takisto zdolali u nich doma. Aj oni káder posilnili, ale videl som ich hrať a usúdil som, že sú hrateľný súper. Hoci mená mali obrovské, mnoho hráčov k ním prišlo z extraligy a vzbudzovali rešpekt. Potvrdilo sa, že nie peniaze vyhrávajú tituly, ale srdce, kabína a väčšie chcenie.

Naši hráči hrajú za drobné, polovicu tímu navyše tvorili mladí, neskúsení chlapci. Napríklad Jakub Ragan hral minulý rok ešte v juniorke, teraz to bol pre neho prvý seniorský ročník. Takisto Matej Jacko a mohol by som rad-radom pokračovať. S takto zložením tímom poraziť Žilinu? Je to masaker pre mňa. A asi pre všetkých.

VIDEO: Najlepšie momenty zo zápasu Žilina - Humenné (2:3 sn)

Vo finálovej sérii ste viedli 3:1 na zápasy. Následne ste prehrali vonku vysoko 1:9 a nevyužili ste ani druhý mečbal. Čo vám v tej chvíli vírilo hlavou?

Bol som strašne nasr… Vyhrávali sme 3:1 a mali to veľmi dobre rozbehnuté. V piatom zápase to bolo také všelijaké. Prvá tretina, po ktorej sme prehrávali 1:2, bola ešte okej, ale keď dal súper v úvodnej minúte druhej tretiny dva rýchle góly, bolo po zápase. Videl som na chlapcoch, že je to stratené.

Veril som, že zvládneme šiesty duel doma. Tam boli iné príčiny, prečo sme neuspeli.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Zo suterénu do extraligy. Šéf Humenného spomína Bibliu a reaguje na špekulácie