Skončí Kúdelka v Michalovciach? Triasol sa mu hlas, fanklub vyzýva na bojkot

Peter Kúdelka.
Peter Kúdelka. (Autor: TASR)
Sportnet|29. jan 2024 o 10:35

Špekulácie sa rozšírili po víťazstve Michaloviec nad Slovanom.

MICHALOVCE. Sú na štvrtom mieste v tabuľke Tipos extraligy, pred mesiacom ťahali 12-zápasovú víťaznú sériu a zdalo by sa, že tím klape. 

Šíria sa však zvesti, že hokejové Michalovce čoskoro vyhlásia veľkú zmenu. 

Údajne by mal v klube skončiť tréner Peter Kúdelka. Na východe Slovenska pôsobí od minulej sezóny, keď tím pod jeho vedením siahal na finále. 

Hoci informácia ešte nie je oficiálne potvrdená, za trénera sa postavil fanklub klubu a apeluje na športového manažéra Mareka Mašlonku.

Mali extra motiváciu 

Michalovce v nedeľu zvíťazili v náročnom zápase v Bratislave nad Slovanom 2:1. V pozápasových rozhovoroch boli respondenti z Dukly veľmi emotívni a práve to sa stalo podnetom pre vášnivé reakcie fanúšikov. 

Samotný kouč mal roztrasený hlas a slzy v očiach. Vážil každé jedno slovo. 

„Dnes musím pochváliť všetkých hráčov, podali extraordinárny výkon a postavili sa za mňa. Ukázali sme silu, že sme skvelý tím a myslím si, že sme dnes dali veľa správnych odpovedí na veľa otázok,“ komentoval zápas pre Sport 1. 

“Každopádne si myslím, že niekomu dnes nebude príliš do reči, tak sa teším veľmi,” dodal so širokým úsmevom.

Brankár Stanislav Škorvánek, ktorý pochytal množstvo šancí súpera, hovoril o špeciálnom odhodlaní. 

“Mali sme extra motiváciu, hrali sme o veľkú vec, takže sme radi, že to vyšlo. Musíme na to nadviazať aj v ďalších zápasoch,” vyjadril sa brankár pre RTVS a vec ďalej nechcel špecifikovať.

Kúdelku si nedáme 

Záhadné odpovede priliali olej do ohňa špekulácií. Okamžite sa preto zmobilizoval fanklub, ktorý na sociálnych sieťach zverejnil trénerovu fotku s popisom “Kudelku si nedáme”. 

“Po nedeľňajšom rozhovore nášho trénera sa v klube očividne niečo deje. Či už to boli miestne drby, špekulácie a podobne, je zrejmé, že tu je náš tréner nechcený.

Nám ako fanklubu to nie je ľahostajné a dlho sme boli ticho. Pokiaľ má niekto zaslepené oči a nevidí, čo sa deje, je čas na zmenu,” píše sa v ich oficiálnom vyhlásení.

Ak sa údajne naštrbené vzťahy manažmentu a trénera neurovnajú, fanklub odmieta účasť na domácich zápasoch Dukly. Podľa vyhlásenia sa členovia fanklubu jednomyseľne zhodli, že sa postavia za koučovo zotrvanie v organizácii. 

“Hráči sa za trénera postavili, teraz je rad na nás, fanúšikoch! Nesúhlasíme s odvolaním trénera a odsudzujeme kroky smerujúce k tomu,” zaznelo ďalej vo vyhlásení. 

“Celý fanklub si stojí za jeho zotrvaním v mužstve a nebude akceptovať iné východisko len z hľadiska toho, že niekto nezvláda svoju funkciu!”

Čakali dlho do noci 

Fanúšikovia spustili tento nátlak na vedenie už v noci. Hŕstka z nich do skorých ranných hodín čakala trénera pred štadiónom, vyjadrili mu podporu po návrate z Bratislavy. 

“Ďakujem za podporu, ešte raz, veľmi si to vážim,” povedal podľa videa zverejneného na sociálnej sieti Facebook na profile Michalovce a okolie. 

“Ale som presvedčený o tom, že čokoľvek sa stane, tak treba byť za chlapcami, to je to najdôležitejšie.”

Priaznivci zemplínskeho klubu sa mobilizujú. Okrem bojkotu chystajú v pondelok protesty pri štadióne Dukly. 

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Skončí Kúdelka v Michalovciach? Triasol sa mu hlas, fanklub vyzýva na bojkot