Regenda si zahral aj v prvom útoku. Po veľkom obrate oslavuje výhru

Pavol Regenda.
Pavol Regenda. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|13. okt 2022 o 07:48

Pavol Regenda bol podľa novinára najlepším hráčom v spodnej šestici Anaheimu.

ANAHEIM. Hollywoodsky príbeh, ktorého autorom je Pavol Regenda. V noci zo stredy na štvrtok napísal jeden z jeho vrcholov. Splnil sa mu sen.

„Momentálne nie je v NHL veľa Slovákov, ale pomaly rastieme, čo je pre našu krajinu skvelé,“ povedal krátko potom, čo zistil, že čoskoro odohrá svoj debut.

Anaheim - Seattle 5:4 pp (1:1, 1:2, 2:1 - 1:0)

Góly: 1. Terry (McTavish, Strome), 39. Strome (McTavish, Zegras), 50. Vatrano (Strome, Klingberg), 54. Zegras (Terry, Klingberg), 61. Terry (Gibson) - 11. McCann (Beniers, Schultz), 21. Burakovsky (Dunn), 27. Bjorkstrand (Schultz, Donato), 45. Beniers (Schwartz, Soucy)

Brankári: Gibson 44/48 - Grubauer 22/27

„Som preto šťastný, až z toho mám zimomriavky. Ako deti sme mali idoly a teraz môžem byť ja idolom pre nich. Najlepšia vec je práve ich podpora. Hrám pre nich hokej.“

V príprave odohral šesť duelov a zaznamenal vynikajúcich sedem bodov. Nečudo, že si vybojoval šancu v najlepšej hokejovej lige sveta. Trénerovi sa páči jeho pracovné nasadenie aj schopnosť sebareflexie.

Slafkovský s ďalšími, Regenda sám

Pred niekoľkými mesiacmi absolvoval Regenda rozkorčuľovania v Michalovciach a na iných ľadoch slovenskej extraligy. Teraz sa naňho s nádejou díval Anaheim.

Zažil povestný „rookie lap“. Na ľad vyšiel ako prvý a pár sekúnd sa na ňom povozil, aby sa takto predstavil fanúšikom. Kým Slafkovský tento rituál absolvoval s dvomi ďalšími nováčikmi, Regenda bol jediným debutantom v drese Anaheimu.

Jedného však mal aj súper. Ducks nastúpili proti Seattlu Kraken, za ktorých zažil premiéru Shane Wright, štvrtý výber posledného draftu. Nebodoval, odohral len niečo cez šesť minút.

Ducks nastúpili do zápasu v oranžových dresoch s pôvodným logom.

Tréner chcel energiu

Anaheim začal duel veľmi dobre. Už v prvej minúte otvorila skóre prvá formácia. Presadil sa Troy Terry, prihrávali mu Strome a McTavish.

Regenda pred zápasom povedal, že si bude užívať každú minútu a hrať najlepšie, ako vie. Podľa toho aj od úvodu vyzeral. Bol aktívny, tvrdý, korčuľoval a napádal. Všetci boli zvedaví, či chémiu s Derekom Grantom a Maxom Jonesom prenesú z prípravy aj do základnej časti.

„Tréner Dallas Eakins chce, aby táto formácia preniesla na ľad veľa energie,“ hovoril o nich komentátor a chválil ich za jedno zo striedaní.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Regenda si zahral aj v prvom útoku. Po veľkom obrate oslavuje výhru