Splnil sa mi sen, vraví Regenda. Mal by byť na seba hrdý, odkazuje tréner

Pavol Regenda.
Pavol Regenda. (Autor: Twitter / Anaheim Ducks)
Oh my Hockey|11. okt 2022 o 06:32

Pavol Regenda sa teší na novú výzvu v podobe NHL.

ANAHEIM. V príprave bol azda najväčším prekvapením celej NHL. Slovenský útočník Pavol Regenda zbieral viac ako bod na zápas a presvedčil o svojich kvalitách.

V pondelok si ho zavolalo vedenie, aby mu povedalo definitívny verdikt. Dokázal to. Sezónu začne v prvom tíme "káčerov".

"Musím nájsť tie správne slová. Ale pomaly sa do toho dostávam," povedal podľa NHL.com s úsmevom.

"Zasiahlo ma to, keď som to zistil. Celý život pracujem práve pre toto. Splnil sa mi sen. Stále si asi neuvedomujem, čo to znamená a aké to bude, ale som veľmi šťastný."

Regenda hrával ešte pred niekoľkými mesiacmi za Michalovce. Zmluvu v Anaheime mu vyniesli aj výborné výkony na reprezentačných podujatiach, špeciálne majstrovstvách sveta a bronzovej olympiáde.

"Momentálne nie je v NHL veľa Slovákov, ale pomaly rastieme, čo je pre našu krajinu skvelé," hovorí. "Som preto šťastný, až z toho mám zimomriavky. Ako deti sme mali idoly a teraz môžem byť ja idolom pre nich. Najlepšia vec je práve ich podpora. Hrám pre nich hokej."

O dôvodoch rozhodnutia hovoril v podcaste The Beek generálny manažér Pat Verbeek: "Je veľký, má dobré zručnosti aj cit. Vybojoval si otváraciu zostavu a uvidíme, čo bude ďalej. Mal vynikajúcu prípravu."

Dvadsaťdvaročný nedraftovaný Slovák začne vôbec prvý ročník v zámorí. Predtým pôsobil prevažne na Slovensku, zo zahraničia si vyskúšal Švédsko a Fínsko.

Trénera zaujal svojím postojom k sebe samému.

"Jednou z najdôležitejších vecí nielen hráčov, ale aj ľudí je schopnosť spravodlivo sa ohodnotiť," povedal Dallas Eakins.

"On to vie. Keď odohrá zlý zápas, nie je to z jeho strany odfúknutie typu: No dobre, mal som len jednu ťažkú noc. Pochopil, že nehral dobre, a to je to, čo chcete vidieť. Dokázal na to skvelo odpovedať. Na to, čo dokázal v príprave, by mal byť hrdý."

Regenda by mal v NHL začať vo štvrtej lajne s Derekom Grantom a Maxom Jonesom, s ktorými si okamžite našli chémiu.

"Ten útok sa mi páči. Sme všetci veľkí, silní na puku a hráme jednoducho. Hráme pramočiaro a tak aj strieľame góly," tvrdí Regenda.

Uvedomuje si, že je len na začiatku cesty.

"Musím drieť každý deň. Nezáleží, či tu, alebo doma. Kto ma teraz zastaví?" pýta sa. "Keď už sa dostanete sem, nie je to na deň. Makáte, aby ste sa tu udržali čo najdlhšie. A ja chcem dokázať, že tu patrím."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Splnil sa mi sen, vraví Regenda. Mal by byť na seba hrdý, odkazuje tréner