Vybojoval si Regenda NHL? Mal aj šťastie, vravia pokročilé štatistiky

Pavol Regenda so spoluhráčmi z Anaheimu.

Vybojoval si Regenda NHL? Mal aj šťastie, vravia pokročilé štatistiky

Pavol Regenda so spoluhráčmi z Anaheimu. (Autor: TASR/AP)
Pavol Regenda so spoluhráčmi z Anaheimu.
Pavol Regenda so spoluhráčmi z Anaheimu. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|7. okt 2022 o 16:45

Pavol Regenda je najväčším slovenským prekvapením v príprave NHL.

ANAHEIM. Z Michaloviec rovno do NHL. Takto môže s veľkou pravdepodobnosťou vyzerať príbeh Pavla Regendu.

Dvadsaťdvaročný slovenský útočník sa v kempe Anaheimu Ducks uviedol parádne. A to mal teraz pôvodne hrávať v českej Tipsport extralige.

Regenda sa totiž po sezóne 2021/22 dohodol s klubom BK Mladá Boleslav, kde predtým pôsobil Miloš Kelemen. Presvedčivé výkony na olympiáde a majstrovstvách sveta mu však vyniesli pozvánku rovno do zámoria.

Anaheim Ducks s ním prvého júna 2022 podpísali zmluvu na dva roky s platom 750 až 775 tisíc ročne v NHL a 80 tisíc v nižších súťažiach. K tomu automaticky dostane každý rok 92 500 dolárov ako podpisový bonus a ďalších 82 500 môže získať v rámci výkonnostných prémií.

V jeho kontrakte je aj doložka o presune do Európy, ktorá by hráčovi v prípade uváženia pomohla vrátiť sa z USA a hrať na hosťovaní v niektorej z európskych súťaží.

Tvrdo drie, páči sa trénerovi

Regenda sa už v drese Dukly Michalovce či slovenskej reprezentácie prezentoval ako robustný útočník, ktorý vyhľadáva predbránkové priestory, čiernu robotu a fyzickú hru.

Jeho štýl sa v mnohom podobal zámorskému. Preto si už pred odchodom získal dôveru hokejovej verejnosti, ktorá verila, že jeho hra sa môže v zámorí rýchlo ujať.

A stalo sa. Regenda v piatich prípravných zápasoch strelil tri góly a pridal k nim tri asistencie. Zbieral viac ako bod na zápas.

„Bolo vidno, že je to veľká nádej. Mladík toho veľa nacestoval a hral veľmi dobrý hokej. Mal toho veľa odohraté, bol plný energie. Jeho pozitívnymi stránkami sú dobrá hokejová postava a vie sa pohybovať pred súperovou bránkou. Má na to nos, nebojí sa chodiť do predbránkových priestorov,“ chválil ho kouč Dallas Eakins.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vybojoval si Regenda NHL? Mal aj šťastie, vravia pokročilé štatistiky