Daciuk kúpil významnú budovu v Rusku, chce v nej podnikať

Pavel Daciuk.
Pavel Daciuk. (Autor: TASR)
SITA|29. okt 2021 o 17:06

Pavel Daciuk odohral v NHL 953 zápasov.

BRATISLAVA. Ruský hokejista Pavel Daciuk kúpil historický dom či skôr kaštieľ v centre Jekaterinburgu, ktorý bol na predaj už od septembra.

Podľa údajov webu Championat.com 43-ročný niekdajší skvelý útočník ponúkol na odkúpenie budovy sumu 40 miliónov rubľov, čo je v prepočte približne 487-tisíc eur. Nikto zo záujemcov ho už netromfol.

Budova má údajne veľkú historickú hodnotu regionálneho významu, ale Daciuk by tam chcel prevádzkovať bližšie nešpecifikovanú podnikateľskú činnosť. Podľa dokumentácie a dostupných územných plánov by tam mali vyrásť dielne.

Daciuk počas svojej závratnej hokejovej kariéry odohral 953 zápasov v NHL, v ktorých nazbieral 918 bodov. V play-off pridal v 157 dueloch 113 bodov. S Detroitom sa stal dvakrát držiteľom Stanleyho pohára (2002 a 2008), s reprezentáciou Ruska majstrom sveta (2012) aj olympijským víťazom (2018). Znamená to, že je jedným z členov tzv. Triple Gold Clubu.

Ešte v minulej sezóne odohral v nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej lige v drese Avtomobilistu Jekaterinburg 51 zápasov so ziskom 35 bodov a v play-off pridal ďalšie tri body. Podľa ruských médií sa o svojej ďalšej hokejovej budúcnosti zatiaľ nerozhodol.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Daciuk kúpil významnú budovu v Rusku, chce v nej podnikať