Prioritou Oremusa je v Slovane udržať skúseného Slováka. Chcem ho tu mať, hovorí

Tréner HC Slovan Bratislava Peter Oremus.
Tréner HC Slovan Bratislava Peter Oremus. (Autor: TASR)
SITA|11. sep 2024 o 16:57

Podľa Martina Bakoša sa v Bratislave formuje solídny tím s vysokými ambíciami.

BRATISLAVA. Hokejový klub zo Spišskej Novej Vsi vlani už počas rozbehnutej sezóny angažoval útočníka Martina Bakoša a aj keď nepodával vyrovnané výkony, v konečnom dôsledku výrazne prispel k zisku strieborných medailí v play-off extraligy.

V 45 zápasoch si pripísal 30 bodov a vďaka šikovnosti a variabilite v zakončení rozhodol aj pár zápasov v samostatných nájazdoch.

Spišiaci mali o 34-ročného krídelníka so skúsenosťami z českej extraligy, AHL aj KHL záujem aj naďalej, ale ten napokon prikývol bratislavskému Slovanu. Aj keď zatiaľ má podpísanú zmluvu len do konca septembra.

"V tíme sa cítim super, predsa len byť doma je skvelé. Mám dve srdcovky, Spišskú Novú Ves a Slovan, keďže som v klube vyrastal.

Bol som v ňom od juniorky desať rokov, výrazne mi pomohli v napredovaní. Snažil som sa kvôli sebe aj rodine ostať tu. Verím, že to dotiahneme.

Chceli by sme viacročnú zmluvu, aby to dávalo zmysel a zostali sme v Bratislave," vysvetlil Martin Bakoš pre denník Šport.

Bakoš má pocit, že v Bratislave sa pod vedením trénera Petra Oremusa formuje solídny tím s vysokými ambíciami.

V uplynulej sezóne po viacerých trénerských rošádach práve Oremus doviedol Slovan z nižších poschodí tabuľky až na piate miesto po základnej časti.

Vo štvrťfinále play-off však Bratislavčania nestačili na Košičanov 0:4 na zápasy. "Tím má veľkú kvalitu. Ak budú všetci zdraví, zostava je dobre poskladaná a má šancu na úspech.

Od čias Maroša Krajčiho bolo jasne dané, že Slovan patrí do finále. Nechcem rozprávať dopredu, ani nič preceňovať, ale tieto ambície by tu nemali byť menšie,“ dodal Bakoš.

Veľký záujem na udržaní produktívneho útočníka má aj tréner HC Slovan Peter Oremus.

Viedol ho krátko už pred 11 rokmi, keď bol Bakoš ešte ako mladý hráč na hosťovaní v Skalici a Oremus ju trénoval.

"S Bakim som sa rozprával ešte predtým, ako k nám prišiel. Udržať ho v tíme bude pre mňa najdôležitejšia úloha v septembri.

Verím, že sa s vedením dohodnú. Poznám ho dlhé roky. Dá veľmi veľa tímu, nemusí len gólmi, ale aj prístupom. Chcem ho tu mať,“ povedal Oremus.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Prioritou Oremusa je v Slovane udržať skúseného Slováka. Chcem ho tu mať, hovorí