Býval hviezdou a kapitánom v NHL. Švédskeho obrancu vykúpia zo zmluvy

Oliver Ekman-Larsson.
Oliver Ekman-Larsson. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|17. jún 2023 o 08:02

Za Vancouver odohral dve sezóny.

VANCOUVER. Oliver Ekman-Larsson nebude v ďalšom období pôsobiť v klube Vancouver Canucks. Vedenie sa rozhodlo ukončiť s ním spoluprácu.

Jeho kontrakt mal platiť ešte štyri roky a v priemere si mal za rok zarobiť 8,25 mil. dolárov. Po vykúpení bude od "kosatiek" dostávať plat do konca sezóny 2030/31, dokopy mu vyplatia 19,3 mil. dolárov.

"Vykúpenie Olivera nám dáva oveľa väčšiu flexibilitu a priestor v nasledujúcich rokoch a výrazne znižuje vplyv jeho zmluvy na platový strop v nasledujúcich sezónach," uviedol jeho rodák a generálny manažér Canucks Patrik Allvin.

Ekman-Larsson podpísal túto zmluvu v lete 2018 ešte ako hráč Arizony, kde bol kapitánom. Na západ Kanady sa sťahoval pred sezónou 2021/22, odohral tu dva ročníky. V poslednom zaznamenal 22 (2+20) bodov v 54 stretnutiach.

Tridsaťjedenročný bek bol známy ako zručný hokejista a výborný korčuliar, ktorý vďaka hokejovému IQ a schopnosti tvoriť hru dokázal zbierať veľa bodov. Od začiatku nového kontraktu jeho výkony degradovali.

Hráčov agent Kevin Epp povedal novinárovi Rickovi Dhaliwalovi, že ho Canucks informovali o rozhodnutí v piatok ráno. Dodal, že bol prekvapený, pretože po stretnutí s majiteľmi a vedením Vancouveru po skončení sezóny nadobudol dojem, že k vykúpeniu nedôjde.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Býval hviezdou a kapitánom v NHL. Švédskeho obrancu vykúpia zo zmluvy