Na Slovensku hral už v šiestich kluboch. Nové Zámky získali skúseného obrancu

Lukáš Kozák v drese HK Poprad.
Lukáš Kozák v drese HK Poprad. (Autor: TASR)
TASR|1. dec 2021 o 18:42

Kozák hral v prebiehajúcej sezóne v druhej najvyššej českej súťaži.

NOVÉ ZÁMKY. Extraligový hokejový klub HC Nové Zámky angažoval 30-ročného obrancu Lukáša Kozáka, ktorý nedávno skončil v českom klube HC Poruba.

"Mal by pozdvihnúť našu defenzívnu hru," uviedol tréner Novozámčanov Gergely Majoross pre klubovú stránku.

Pre Kozáka pôjde o siedme pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži, v ktorej doteraz odohral celkovo 440 zápasov. Do štatistík si v nich pripísal 38 gólov, 118 asistencií, 304 trestných minút a 62 mínusových bodov.

V slovenskej extralige už nastupoval aj v dresoch Martina, Slovana Bratislava, Skalice, Žiliny, Trenčína a Popradu. "Už dlhšie obdobie sme sa na prestupovom trhu zaujímali o možnosti posilnenia nášho mužstva, pričom v tomto smere ostávame aj naďalej aktívni.

Sme radi, že sme sa dohodli na zmluve s Lukášom Kozákom, nakoľko k nám prichádza skúsený bek. Ide o obrancu, ktorý je dobrý nielen v defenzívnej, ale aj v ofenzívnej časti hry. Dokáže odohrať veľa minút, nastúpiť v presilovkách i oslabeniach a zároveň je fyzicky silný," poznamenal Majoross.

Kozák mal v prebiehajúcej sezóne druhej najvyššej českej súťaže bilanciu 2 góly, 14 trestných minút a 2 mínusové body v 13 zápasoch. V Porube pôsobil aj v ročníku 2020/2021, v ktorej bol kapitán tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Na Slovensku hral už v šiestich kluboch. Nové Zámky získali skúseného obrancu