Slovensko nominovalo na Hlinka Gretzky Cup. Z vlaňajšieho tímu ostal jediný hráč

Slovenskí hokejisti do 18 rokov počas prípravného kempu pred Hlinka Gretzky Cup 2022.
Slovenskí hokejisti do 18 rokov počas prípravného kempu pred Hlinka Gretzky Cup 2022. (Autor: SZĽH/Andrej Galica)
Sportnet|21. júl 2022 o 18:25

Vlaňajší úspech je pre chalanov veľká motivácia, aby dosiahli podobný výsledok, vraví tréner Tartaľ.

BRATISLAVA. Nominácia slovenskej osemnástky na prestížny turnaj Hlinka Gretzky Cup 2022 je známa.

Tréner Tibor Tartaľ zúžil káder z 28 na 25 hráčov. V tíme pred podujatím v kanadskom meste Red Deer skončili Theo Kiss, Alex Čajkovič a Martin Sluka.

Do Kanady tak poletia traja brankári, ôsmi obrancovia a štrnásti útočníci. Na zápasovú súpisku však môžu tréneri zapísať iba 22 hokejistov.

Mladíci odohrajú 29. júla v Kanade ešte prípravný zápas proti USA. Následne v rámci skupiny A postupne vyzvú Švédsko, domácu Kanadu a Švajčiarsko.

Nominácia Slovenska na Hlinka Gretzky Cup 2022

Brankári: Jakub Irsák, Damian Slávik, Samuel Urban

Obrancovia: Richard Baran, Samuel Barcík, Adam Beluško, Jakub Chromiak, Richard Ďurina, Leo Eperješi, Maxim Petras, Milan Pišoja

Útočníci: Adam Cedzo, Peter Cisár, Daniel Alexander Jenčko, Milan Tadeáš Jobek, Roman Kukumberg, Viliam Kurila, Ondrej Maruna, Ondrej Molnár, Andrej Párička, Juraj Pekarčík, Tomáš Pobežal, Kamil Rohaľ, Samuel Sisik, Ľuboš Stahoň

Realizačný tím: Branislav Varga (manažér), Tibor Tartaľ (hlavný tréner), Michal Dostál, Andrej Kmeč (asistenti trénera), Dominik Guriš (tréner brankárov), Milan Kabát (kondičný tréner), Stanislav Salát (videoanalytik), Štefan Sýkora, Ľuboš Ondrejka (kustódi), Jaroslav Hanulák (lekár)

Tartaľ: O výbere rozhodli detaily

"Celý tím odviedol počas jedenástich dní výbornú prácu. Vždy je to náročné rozhodnúť sa, koho poslať domov. Napokon o trojici mien rozhodli malé detaily," povedal tréner Tartaľ pre hockeyslovakia.sk.

Osemnástka absolvovala prípravný kemp v Poprade, kde nastúpila aj proti reprezentačnej dvadsiatke, ktorej podľahla 2:6. Reprezentačný tréner hodnotil duel ako veľmi užitočný.

"Ukázal nám viacero vecí, najmä z hľadiska defenzívy, na ktorých musíme zapracovať. Pozrieme si všetky situácie na videu a na ľade sa budeme snažiť o ich zlepšenie," vravel Tartaľ ešte po zápase.

Mladíkov čaká po vlaňajšom úspechu čaká náročná úloha. Tím, ktorom boli Juraj Slafkovský, Šimon Nemec či Filip Mešár, sa dostal až do finále, v ktorom podľahol Rusku.

Lídrom by mal byť Chromiak

V súčasnom kádri je však z toho vlaňajšieho iba jediný hráč - Ondrej Molnár. Lídrom by mal byť 16-ročný obranca Jakub Chromiak - mladší brat Martina Chromiaka.

Jakub Chromiak už má za sebou zápasy za Duklu Trenčín v Tipos extralige a prispel aj k návratu slovenskej osemnástky medzi elitu na turnaji 1-A divízie MS v hokeji.

"Ročník 2004 urobil vlani veľký úspech a je to motivácia pre týchto chalanov, aby dosiahli podobný výsledok. Cítiť to aj na tréningoch," pokračoval Tartaľ vo videorozhovore pre hockeyslovakia.sk.

"Zároveň máme na Hlinka Gretzky Cupe skvelých súperov, na ktorých sa hráči mimoriadne tešia. Našim cieľom bude to, aby sme boli konkurencieschopní, aby sme hrali aktívny hokej a v každom dueli siahali na víťazstvo," doplnil kouč osemnástky.

Program Slovenska na Hlinka Gretzky Cup 2022

Príprava

Piatok 29. júla:

Slovensko - USA (19.00 h)

Skupina A

Pondelok 1. augusta:

Slovensko - Švédsko (19.00 h)

Streda 3. augusta:

Slovensko - Kanada (3.00 h)

Streda 3. augusta:

Slovensko - Švajčiarsko (23.00 h)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovensko nominovalo na Hlinka Gretzky Cup. Z vlaňajšieho tímu ostal jediný hráč