Hokejovú nomináciu mení koronavírus. Do Pekingu pôjdu aj náhradníci

Hokejová reprezentácia Slovenska (ilustračné foto).
Hokejová reprezentácia Slovenska (ilustračné foto). (Autor: TASR)
Stanislav Benčat|25. jan 2022 o 11:35

V karanténe je viacero hokejistov, ktorí majú ísť na ZOH.

BRATISLAVA. Toľko nejasností, ako je pred olympijskými hrami v Pekingu, si história športu sotva pamätá. Platí to o pravidlách, bezpečnosti, ale aj chodu hier.

Pozornosť slovenského fanúšika sa okrem Petry Vlhovej bude upierať aj na výkony hokejistov. Tí majú do dejiska hier odlietať o 10 dní.

Dnes je takmer na sto percent jasné, že zostava, ktorú zverejnilo vedenie reprezentácie minulý týždeň, v lietadle smer Pekingu nebude. Dôvod je jasný. Koronavírus.

Pred niekoľkými mesiacmi vybralo vedenie slovenského hokeja 100 hráčov, z ktorých malo neskôr určiť zostavu pre hry v Pekingu.

Začiatkom septembra minulého roka vedenie NHL oznámilo, že po ôsmich rokoch sa pod piatimi kruhmi predstavia najlepší hráči sveta zo zámorskej profiligy.

V októbri si každý tím vyberal troch hráčov s istou miestenkou pre Peking. Na slovenskej súpiske to bolo trio Jaroslav Halák, Erik Černák, Andrej Sekera.

V mesiacoch november a december však začali húfne pribúdať aj v inak zaočkovanej NHL pozitívne prípady na koronavírus, čo spôsobilo prekladanie zápasov a prítomnosť hráčov v karanténe. A tak sa naplnili kuvičie hlasy.

Deň pred Vianocami, 23. decembra, dorazila na Slovensko správa o neúčasti hráčov NHL na olympiáde v Pekingu. V tom čase boli na covidovej listine Tomáš Tatar, Martin Feherváry či Adam Ružička.

Rusi neriskujú, nehrajú

Krátko po Vianociach odštartoval v Kanade juniorský šampionát, ktorý však po pár dňoch zrušili. Dôvod? Prostý. Koronavírus.

Nakazeného hráča malo aj Slovensko, krátko po návrate domov bol pozitívny aj supertalent Juraj Slafkovský, ktorý je v aktuálnom výbere pre hry v Pekingu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Hokejovú nomináciu mení koronavírus. Do Pekingu pôjdu aj náhradníci