Je to oficiálne. Hráči z NHL sa nezúčastnia na olympijských hrách

Víťazi poslednej olympiády s účasťou hráčov NHL na ZOH 2014 v Soči - kanadskí hokejisti.
Víťazi poslednej olympiády s účasťou hráčov NHL na ZOH 2014 v Soči - kanadskí hokejisti. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|22. dec 2021 o 16:33

Medializované informácie potvrdilo vedenie NHL.

NEW YORK. Zimné olympijské hry budú oficiálne bez hráčov z NHL. K rozhodnutiu dospelo vedenie profiligy v spojení s hráčskou asociáciou NHLPA.

Súťaž k veci vydala oficiálne vyhlásenie: "Keďže základná časť Národnej hokejovej ligy už bola narušená následkom narastania prípadov covidu a s nimi aj zvýšeného počtu odložených zápasov, NHL vyhlasuje, že jej hráči sa nezúčastnia zimných olympijských hier v roku 2022 v Pekingu."

Svoje osobné vyhlásenie vydal aj hlavný komisionár Gary Bettman.

"Národná hokejová liga rešpektuje a ctí si vôľu jej hráčov reprezentovať ich krajiny a nastúpiť na turnaji najlepších proti najlepším. Čakali sme tak dlho, ako sme mohli, a pred vynesením konečného rozhodnutia sme skúmali všetky svoje možnosti, aby sme hráčom umožnili nastúpiť na olympiáde," vraví Bettman.

"Nanešťastie, pre narušenie základnej sezóny v dôsledku s covidom spojených komplikácií, pre ktoré sme doteraz museli preložiť už päťdesiat zápasov, účasť na olympiáde už nie je uskutočniteľná.

Ceníme si úsilie Medzinárodného olympijského výboru, Medzinárodnej hokejovej federácie a organizačného tímu pekinskej olympiády, ale súčasné okolnosti nám nedovolia cestovať na turnaj, hoci sa snažíme akokoľvek. Tešíme sa na účasť na olympiáde v roku 2026," skonštatoval Bettman a dodal:

"Naším cieľom naďalej musí byť zodpovednosť a cieľ uzavrieť prebiehajúcu základnú sezónu a následné play off v plánovanom čase. So striktným dodržaním protokolu sa budeme snažiť počas pôvodne zamýšľanej olympijskej prestávky medzi 6. až 22. februárom odohrať odložené zápasy."

Hokejový turnaj v Pekingu bude druhým po sebe idúcim olympijským turnajom bez účasti hráčov z NHL. Tí naposledy nastúpili v Soči v roku 2014.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Je to oficiálne. Hráči z NHL sa nezúčastnia na olympijských hrách