Sekera mal šancu v oslabení, neskôr Ottawa potrestala jeho faul

Hokejisti Ottawy sa tešia po góle útočníka Chrisa Tierneyho.
Hokejisti Ottawy sa tešia po góle útočníka Chrisa Tierneyho. (Autor: SITA/AP)
Sportnet, TASR|18. okt 2021 o 06:45

Dvoma gólmi sa blysol Chris Tierney.

Ottawa - Dallas 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Góly: 6. N. Paul (C. Brown, Zub), 30. Tierney (Pinto, C. Brown), 40. Tierney (Sanford, C. Brown) – 5. M. Raffl (A. Radulov, Faksa), 55. Pavelski (M. Raffl, Faksa)

/Andrej Sekera (Dallas) odohral 17:34 min, zaznamenal dve strely na bránku, dva "hity", zblokoval jednu strelu a tiež dostal menší trest/ 

OTTAWA. Hokejisti Dallasu nemajú za sebou úspešný víkend. Po prehre na ľade Bostonu 1:3 nedokázali bodovať ani v nedeľňajšom zápase proti Ottawe. V hlavnom meste Kanady prehrali tesne 2:3. 

Hrdinom zápasu bol domáci útočník Chris Tierney, ktorý strelil dva góly.

V druhej tretine aj s potrebnou dávkou šťastia využil dve presilové hry, pričom v druhom prípade potrestal faul slovenského obrancu Andreja Sekeru. 

Zaujímavosťou je, že Tierney stanovil nový klubový rekord, keďže na prvé tri góly v sezóne potreboval len tri strelecké pokusy smerujúce medzi tri žrde. 

"Je pekné takto odštartovať sezónu. Ešte krajšie, keď sme vyhrali dva z troch zápasov. Snažím sa robiť všetko, čo je v mojich silách, aby som pomohol tímu," povedal 27-ročný Tierney.

V minulom ročníku potrebovala Ottawa na druhú výhru až 11 zápasov.

"Na to, aký máme mladý tím, sme ukázali dosť skúseností. Mali sme dobrý štart a dokázali sme dobre odpovedať na súperov úvodný gól, čo bolo dôležité," uviedol pre nhl.com Connor Brown, ktorý zaznamenal tri asistencie.

Za stavu 1:2 z pohľadu Dallasu mohol vyrovnať skóre Sekera. Rodák z Bojníc vystihol v 32. minúte chybnú rozohrávku Ottawy, v oslabení sa natlačil Filipa Gustavssona, ale napokon mieril len do jeho betónov. 

Pôvodne mu bola pridelená druhá asistencia pri kontaktnom góle Dallasu, ale neskôr mu ju štatisti odobrali. Slovák tak naďalej čaká na prvý bod v sezóne. 

"Naše oslabenia boli až dosiaľ veľmi dobré. Pri prvom góle sa puk odrazil od korčule, od tela, s tým nič nenarobíte. Ale nepáčil sa mi ten druhý.

Zodpovednosť obrancov pred bránkou je, že takú prihrávku musia zastaviť," povedal tréner Dallasu Rick Bowness.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sekera mal šancu v oslabení, neskôr Ottawa potrestala jeho faul