Veľká strata pre Slovensko, Nela Lopušanová sa nemôže zúčastniť na MS

Nela Lopušanová.
Nela Lopušanová. (Autor: Tumbász Hédi)
Sportnet|9. jún 2023 o 11:30

Slovenská ženská hokejová reprezentácia zabojuje o postup do elitnej kategórie MS.

BRATISLAVA. Ženský hokejový tím Slovenska neposilní na nadchádzajúcich MS A-skupiny I. divízie Nela Lopušanová.

Vychádzajúca slovenská hviezda má aktuálne 15 rokov, čo je príliš málo na účasť na takomto podujatí.

„Bohužiaľ, je to tak, ale je stále mladá a máme k dispozícii aj ďalšie kvalitné hokejistky. Nela ukazuje výnimočný talent.

Má skvelý ofenzívny inštinkt, potrebuje však ešte doladiť viacero aspektov hry. V tejto sezóne pomohla k propagácii slovenského ženského hokeja aj slovenského hokeja ako celku.

Obsadila tretie miesto v hlasovaní o Hráčku roka podľa IIHF a môže byť hrdá na to, čo ukázala svetu. Na druhej strane, stále je skromná,“ reagoval fínsky tréner reprezentácie Arto Sieppi.

Šampionát v čínskom Šen-čene sa mal pôvodne odohrať v apríli tohto roka, ale Medzinárodná hokejová federácia ho preložila z dôvodu nepriaznivej epidemiologickej situácie na august.

„Všetky tímy budú mať rovnaké podmienky a bude to pre nich predstavovať výzvu.

Turnaj prichádza na rad v netradičnom období, a tak uvidíme, ako jednotlivé hráčky a reprezentácie dokážu zúročiť svoje úsilie z letnej prípravy na turnaji.

Sme radi, že nám slovenský zväz vytvára dobré podmienky na prípravu. V máji sme absolvovali krátky kemp v Bratislave, v aktuálnom týždni máme päť tréningových dní v Pezinku a opäť sa zídeme v závere júla.

Myslím si, že máme dostatočný priestor na kvalitnú prípravu a pozitívne je, že sme mali možnosť vidieť všetky potenciálne reprezentantky,“ doplnil Sieppi v rozhovore pre Hockey Slovakia.

Dva najlepšie tímy na turnaji postúpia do elitnej kategórie MS. Slovenské reprezentantky sa predstavia v piatich zápasoch proti tímom Rakúska, Nórska, Dánska, Holandska a domácej Číne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Veľká strata pre Slovensko, Nela Lopušanová sa nemôže zúčastniť na MS