Čakanie sa skončilo. Víťaz Stanley Cupu podpísal nový kontrakt

Nazem Kadri.
Nazem Kadri. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|18. aug 2022 o 19:15

Nazem Kadri podpísal zmluvu v Calgary.

CALGARY. Kanadský útočník Nazem Kadri podpísal nový kontrakt s klubom Calgary Flames. Informovali o tom viacerí insideri.

Zmluva má dĺžku sedem rokov a vynesie mu sedem miliónov ročne. Dohromady si teda zarobí 49 miliónov dolárov.

Kadri má za sebou najlepší ročník kariéry. V drese Colorada Avalanche nazbieral v 71 zápasoch základnej časti 87 bodov, v play off získal v 16 dueloch 15 bodov a vyhral Stanley Cup. Zúčastnil sa aj Zápasu hviezd.

Svoje predošlé maximum prekonal o 26 bodov, pričom odohral o 11 zápasov menej. Skúseného 31-ročného rodáka z mesta London v kanadskej provincii Ontário si v roku 2009 na drafte vybrali Toronto Maple Leafs zo siedmej pozície.

Práve za "javorové listy" nastupoval center predtým, ako ho vymenili do Colorada. Dohromady odohral Kadri v NHL 739 zápasov so ziskom 512 bodov (219+293).

Nová posila Calgary zaberie pod platovým stropom zrejme okolo sedem miliónov. Flames toľko miesta nemajú a preto museli niekoho poslať preč.

"Plamene" vymenili centra Sean Monahan do Montrealu. Jeho cap hit činí až 6,375 miliónov. Detaily výmeny doposiaľ nie sú známe.

Monahanova výkonnosť sa časom a zraneniami zhoršovala a nedosahoval výkony, ako v sezóne 2018/19, keď zaknihoval 82 bodov v 78 zápasoch.

Kadri bol najväčším menom, ktoré bolo stále dostupné na trhu s voľnými hráčmi. Väčšina hráčov podpísala zmluvy 13. júla, teda hneď po otvorení trhu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Čakanie sa skončilo. Víťaz Stanley Cupu podpísal nový kontrakt