Mal viac ako bod na zápas. Minnesota vymenila Švajčiara

Kevin Fiala v drese Minnesoty.
Kevin Fiala v drese Minnesoty. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|30. jún 2022 o 08:28

Kevin Fiala odteraz patrí inému klubu.

ST. PAUL, LOS ANGELES. Minnesota Wild vymenila útočníka Kevina Fialu do Los Angeles Kings za obrancu Brocka Fabera a celkovú devätnástu voľbu v prvom kole draftu 2022.

Švajčiar Fiala by bol po sezóne obmedzený voľný hráč a Kings získali právo podpísať s ním zmluvu, čo okamžite urobili.

S tímom Kings Fiala po prestupe podpísal sedemročný kontrakt v hodnote 7 875 000 dolárov ročne. Plat by sa mal rovnomerne rozložiť a zmluva by mala v druhom až siedmom roku obsahovať aj klauzulu o nevymeniteľnosti. Presné podmienky zatiaľ nie sú známe.

Počas sezóny 2021/22 mal Fiala jednoročný kontrakt v hodnote 5,1 miliónov dolárov. Manažér Minnesoty Bill Guerin vedel, že Fialu zrejme bude musieť vymeniť. Problémom boli financie a platový strop.

"Mal 85 bodov a skvelú sezónu," vravel Guerin. "

Ale nemáme priestor pod platovým stropom. Úprimne, ak by sme si ho chceli nechať, museli by sme vymeniť tak dvoch alebo troch hráčov a oslabiť náš tím viac. Ďalší rok by ich muselo byť ešte viac. Nepasovalo nám to."

"Vedeli sme, že mal skvelý rok, ale že ho zároveň nebudeme schopní podpísať. Nešlo by to. Vedeli sme, že ho musíme vymeniť.

Potrebujeme mladších hráčov, ktorí nezarábajú milióny. Zároveň pre dlhodobý úspech potrebujeme mladé prospekty," dodal manažér tímu.

Dvadsaťpäťročný ľavý krídelník má za sebou najlepší ročník kariéry. Rekord si vytvoril v góloch (33), asistenciách (52) aj bodoch (85). V základnej časti odohral všetkých 82 duelov a bol 22. v produktivite NHL.

Celkovo má počas svojej kariéry 283 bodov v 419 stretnutiach. V roku 2014 ho z celkového 11. miesta draftoval Nashville, kde nastupoval pred výmenou do Minnesoty v roku 2019.

Do Minnesoty mieri mladý obranca Brock Faber. Kings si ho vybrali z celkového 45. miesta na drafte 2020. Devätnásťročný Američan nastupoval v posledných dvoch sezónach za Michiganskú univerzitu. V minulom ročníku zaznamenal 14 bodov v 32 zápasoch.

Zúčastnil sa aj olympiády, za výber USA odohral štyri zápasy so ziskom bodu. Faber doteraz nepodpísal kontrakt v NHL. Právo tak urobiť budú mať Wild.

Obranca by mal pokračovať v Michigane, kde by mal byť kapitán výberu. Wild dúfajú, že po sezóne by sa mohol pridať k ich prvému tímu.

Okrem neho bude mať Minnesota právo vyberať z 19. miesta v prvom kole draftu, ktorý prebehne v Montreale už 7. a 8. júla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mal viac ako bod na zápas. Minnesota vymenila Švajčiara