To bola rýchlosť. Minnesote stačili na dva góly iba štyri sekundy

Hráči Minnesoty (vpravo) oslavujú gól do siete brankára Anaheimu Anthonyho Stolarza (vľavo).
Hráči Minnesoty (vpravo) oslavujú gól do siete brankára Anaheimu Anthonyho Stolarza (vľavo). (Autor: SITA)
Oh my Hockey|15. jan 2022 o 07:20

Hráči Minnesoty sa postarali o historický zápis.

ST. PAUL. Hokejisti Minnesoty Wild zdolali v nočnom zápase NHL Anaheim Ducks 7:3. Do tretej tretiny išli s náskokom 3:1, avšak rýchlo sa to zmenilo.

Už po pol minúte skóroval mladík Matthew Boldy. Po vhadzovaní vystrelil a puk sa odrazil do bránky. O štyri sekundy na to dával gól Mats Zuccarello už na 5:1. Aktívnym napádaním vybojoval puk po buly a okamžite skóroval.

Boli to najrýchlejšie dva góly za sebou v tejto sezóne.

Aby toho nebolo málo, o minútu a pol sa radovali znovu po góle Victora Rask. Na tri góly, ktoré ich nasmerovali k víťazstvu, potrebovali len 95 sekúnd.

Anaheim následne vystriedal brankára, ešte dvakrát znížil, ale to už na vyrovnanie nestačilo. S Minnesotou tak prehral už desiatykrát v sérii.

Iba štyrikrát v histórii NHL sa jednému tímu podarilo dať dva góly za kratší čas.

Prvýkrát padli góly v rozpätí troch sekúnd už v roku 1935. Tím St. Louis Eagles otočil proti Detroitu Red Wings z 1:2 na 3:2. To bol aj konečný výsledok zápasu. Góly dali Jerwa a Lamb, ale na to si už zrejme nikto nepamätá.

Tri zvyšné zápisy sú čerstvejšie. Za tri sekundy sa dvakrát sa radovala Minnesota. V roku 2004 dala Chicagu dva góly v poslednej minúte zápasu. Skórovali Down a Park a zápas vyhrali 4:2.

V novembri 2016 sa radovali hráči Islanders. Proti Pittsburghu Anders Lee zvyšoval na 4:3 a tri sekundy strieľal do prázdnej Nikolaj Kulemin.

Absolútny rekord patrí Montrealu a zo spomenutých je najnovší. Dva góly za sebou strelili v rozpätí dvoch sekúnd proti Washingtonu. Stalo sa tak v roku 2018. Max Domi 22 sekúnd do konca zápasu zvýšil na 4:3.

Následne Washington odvolal brankára. Canadiens vyhrali buly a Armia strieľal z červenej čiary rovno do otvorenej brány. Stalo sa tak 1. novembra 2018.

Tento rekord bude veľmi ťažké prekonať. Nočný zápis Minnesoty je jedným z ôsmich historických zápisov, kde dal tím dva góly v rozpätí štyroch sekúnd.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»To bola rýchlosť. Minnesote stačili na dva góly iba štyri sekundy