K obratu zavelil sviatočný strelec, Michalovce mali aj veľké šťastie

Momentka zo zápasu medzi Michalovcami a Trenčínom.
Momentka zo zápasu medzi Michalovcami a Trenčínom. (Autor: TASR)
Sportnet|14. mar 2023 o 20:20

Peter Galamboš si takmer strelil kuriózny vlastný gól.

Tipos extraliga - predkolo play off - 5. zápas

Michalovce - Trenčín 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 37. Mihalik (Zabusovs, Pereskokov), 42. Žitný (Glazkov, Macejko) - 23. Petráš (Čacho)

Rozhodovali: Stano, T. Orolin - Jedlička, Bogdaň, vylúčení: 3:2 na 2 min, navyše Pietroniro (Tren.) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3800 divákov

Michalovce: Škorvánek - Mihalik, Michalčin, Osburn, Bazevičs, Macejko, Glazkov - Puliš, Galamboš, Paločko - Pereskokov, Suja, Zabusovs - Žitný, Buc, Garreffa - Vašaš, Chalupa, Okoličány

Trenčín: LaCouvee - Nemčík, Tourigny, Pietroniro, Ulrych, Martiška, Ozols, Kupec - Petráš, Čacho, Valach - Thelin, Dalecký, Krajčovič - Šťastný, Sojčík, Hudec - Sloboda, Jurík, Jakubec - Stahoň

/konečný výsledok série: 3:2/

MICHALOVCE. Hokejisti Michaloviec postúpili do štvrťfinále Tipos extraligy po tom, ako zvládli dramatickú sériu proti trenčianskej Dukle.

V rozhodujúcom 5. zápase predkola zvíťazili na domácom ľade a pred zaplneným hľadiskom 2:1 a vo štvrťfinále vyzvú Slovan Bratislava.

Michalovce prehrávali od 23. minúty po góle Šimona Petráša a zakrátko mohlo byť už 0:2. Pri avizovanom treste hostí nepresne prihral v útočnom pásme Peter Galamboš a puk skončil na ľavej žrdi opustenej domácej bránky.

VIDEO: Peter Galamboš takmer poslal puk do vlastnej bránky

Domáci mali v tomto prípade obrovské šťastie a napokon sa im podarilo skóre zápasu otočiť. Nakopol ich presný zásah sviatočného strelca Vladimíra Mihalika, pre ktorého to bol iba druhý gól v sezóne.

Víťazný gól strelil Roman Žitný. V 42. minúte využil chybu hostí a brankár Connor LaCouvee na jeho zakončenie z tesnej blízkosti nedokázal zareagovať.

Trenčania v závere odvolali brankára, dokázali Michalovčanov zavrieť vo vlastnom obrannom pásme, ale skóre už zostalo nezmenené.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»K obratu zavelil sviatočný strelec, Michalovce mali aj veľké šťastie