Čech Kempný končí v NHL, mieri do českej ligy

Michal Kempný.
Michal Kempný. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|22. okt 2022 o 10:24

Jeho kariéra začala degradovať po ťažkom zranení.

SEATTLE. Klub Seattle Kraken a Michal Kempný sa dohodli, že ďalej nebudú pokračovať v kontrakte, ktorý mal hráčovi zaistiť 750 tisíc dolárov.

Čech pritom podpísal len v júli tohto roka. Za nový klub v NHL neodohral ani zápas a súťaž opúšťa potom, čo sa mu nepodarilo dostať sa do prvého mužstva a odohral dva duely v AHL.

Ešte pred definitívnym verdiktom bol zapísaný na tzv. nepodmienečnej waiver listine. Počas 24 hodín si ho zo západu USA mohol stiahnuť ktorýkoľvek klub z NHL.

V profilige odohral 32-ročný nedraftovaný rodák z Hodonína 247 duelov a zaknihoval 63 (15+48) bodov. V roku 2018 vyhral Stanleyho pohár. Nastupoval za Chicago a Washington.

Jeho kariéra začala degradovať po ťažkom zranení, ktoré si privodil ešte v play off v sezóne 2019/20. V ročníkoch 2020/21 a 2021/22 odohral viac na farme než v NHL.

Podľa informácií českého portálu idnes.cz by sa Kempný mohol po siedmich rokoch vrátiť do českej najvyššej súťaže. Športový riaditeľ klubu Petr Ton potvrdil, že s obrancom vyjednávajú o podmienkach zmluvy.

Na waiver listinu bol po ňom zapísaný aj iný český bek Andrej Šustr. Vedenie Minnesoty Wild ho chcú poslať na farmu do AHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Čech Kempný končí v NHL, mieri do českej ligy