Presadí sa konečne v NHL? Českého útočníka vymenili do San Jose

Martin Kaut.
Martin Kaut. (Autor: TASR)
Oh my Hockey, TASR|26. jan 2023 o 07:38

Matthew Nieto sa vracia na známe miesto.

DENVER, SAN JOSE. Kluby zámorskej NHL Colorado Avalanche a San Jose Sharks zrealizovali výmenu štyroch hokejistov.

"Žraloci" získali českého útočníka Martina Kauta a obrancu Jacoba MacDonalda. Opačným smerom zamierili útočník Matthew Nieto a obranca Ryan Merkley.

Nieto už v organizácii Avalanche pôsobil v rokoch 2016-2020. V prebiehajúcom ročníku odohral za Sharks 45 zápasov, v ktorých nazbieral 15 kanadských bodov za 8 gólov a 7 asistencií.

Ryan Merkley vlani odohral slušnú porciu zápasov v prvom tíme. V sezóne 2022/23 však na prvú príležitosť v NHL čaká, hráva na farme.

Súčasťou trejdu je i Čech Martin Kaut, ktorý zatiaľ márne čaká na lepšie výsledky v NHL. V roku 2018 si ho Avalanche vybrali zo 16. miesta na drafte, no väčšinu času odvtedy strávil na farme.

V prebiehajúcom ročníku zaznamenal v 27 dueloch v NHL gól a dve asistencie. V kariére zatiaľ nikdy neodohral toľko zápasov v NHL, koľko v tejto sezóne. V AHL pridal 10 stretnutí, pozbieral päť gólov a tri asistencie.

Spoločne s ním sa do Kalifornie sťahuje Jacob MacDonald. Dvadsaťdeväťročný zadák zaznamenal dve asistencie v 33 zápasoch v sezóne 2022/23 v NHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Presadí sa konečne v NHL? Českého útočníka vymenili do San Jose