Bakoš predčasne skončil v Soči. Čiliak sa opäť vracia domov

Martin Bakoš.
Martin Bakoš. (Autor: TASR)
SITA|25. jan 2022 o 17:35

Slovenský útočník sa stal voľným hráčom.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Martin Bakoš už nie je je hráčom ruského tímu HK Soči z Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Ako informuje oficiálny web mužstva z čiernomorského pobrežia, 31-ročný Spišiak po vzájomnej dohode ukončil zmluvu a stal sa voľným hráčom.

Martin Bakoš hral za Soči najprv v sezóne 2018/2019, vtedy vrátane play-off absolvoval v klube 28 duelov s bilanciou osem gólov a osem asistencií.

Neskôr hral v KHL za Vladivostok aj Spartak Moskva, do Soči sa však vrátil pred aktuálnym ročníkom. V ňom si pripísal 36 štartov a v nich deväť presných zásahov a tiež sedem gólových prihrávok.

Okrem toho sa udiala zmena aj v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži.

Tridsaťjedenročný brankár Marek Čiliak skončil v tíme HK Poprad, v ktorom odchytal šestnásť extraligových súbojov s úspešnosťou 89,5 percenta a priemerom 3,26 inkasovaného gólu na jeden zápas.

Čiliak sa po pôsobení na Slovensku vracia do českého tímu Kometa Brno, v ktorom s prestávkami chytal v rokoch 2012 až 2019 a získal s ním dva české tituly. Vedenie "kamzíkov" ho uvoľnilo, keďže dostal lepšiu ponuku.

"Pocity sú neskutočné. Je to pre mňa návrat domov. Keď som míňal tabuľku s nápisom Brno, trochu som sa v dobrom slova zmysle rozklepal.

Je to kombinácia radosti a šťastia. Urobím všetko pre to, aby som splatil dôveru, ktorú som dostal," povedal Čiliak podľa oficiálneho webu Komety.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Bakoš predčasne skončil v Soči. Čiliak sa opäť vracia domov