Dubnica bola na ľade Prešova bezzubá. Hovorka: Ak prepneme myslenie, môžeme rúbať vysoko

Marek Hovorka. Rozhodol sa nepokračovať ďalej v Košiciach.
Marek Hovorka. Rozhodol sa nepokračovať ďalej v Košiciach. (Autor: tasr)
TASR|4. okt 2023 o 13:03

Po odohraní piatich zápasov má Dubnica na svojom konte sedem bodov.

PREŠOV. Hokejisti Dubnice rozbehli sezónu veľmi solídne a na zápas 5. kola TIPOS Slovenskej hokejovej ligy (SHL) pricestovali do Prešova v pozícii tímu s minimálnou dvojbodovou stratou na tretie miesto.

Pod Kalváriou sa však v tomto duchu nepredviedli a už po prvej minúte prehrávali 0:2.

Neskôr už síce Matej Kristín inkasoval iba raz, no smerom dopredu toho Považania veľa neukázali a od bodového zisku tak boli na míle ďaleko.

"Prešov vyhral zaslúžene," priznal po prehre 0:3 kapitán Dubnice Marek Hovorka.

"Prvá minúta to odštartovala a v takom duchu sa niesol celý zápas. Objektívne - mohlo sa to skončiť oveľa horšie.

Výsledok je ešte celkom priaznivý hlavne zásluhou brankára, ktorý zabránil ďalším gólom. Nehrali sme dobre," povedal v rozhovore pre hockeyslovakia.sk.

Naháňať manko proti v pohode hrajúcemu lídrovi tabuľky je náročné a Dubničania tentoraz jednoducho nemali nárok.

"Vyzerajú naozaj dobre. Majú systém, hrajú zodpovedne a plnia detaily. Takto má vyzerať dnešný hokej.

My sme tie detaily nerobili a podľa toho zápas vyzeral," povzdychol si 38-ročný útočník, ktorý sa vrátil do svojho materského klubu po zisku majstrovského titulu s Košicami: "Som doma s rodinkou a môžem sa venovať malej dcérke. Byť doma je teda veľkou výhodou.

Keď však prídem na štadión, tak je to úplne rovnaké, ako keby som bol hocikde inde. Tam je to len o hokeji. Výhoda domácej psychohygieny je však veľká."

Po odohraní piatich zápasov má TSS GROUP Dubnica na svojom konte sedem bodov. V aktuálnej sezóne vyhral trikrát, no v riadnom hracom čase iba raz a aj to len o gól.

"Nie je to zlý vstup do sezóny, ale chceli sme viac. Mužstvo má kvalitu a musíme hrať jednoducho inak.

S takýmto hokejom by sme to totiž vysoko nedotiahli," varuje dubnický kapitán, ktorý je každopádne presvedčený o sile a možnostiach tímu Spartaka: "Myslím si, že ak prepneme naše myslenie, tak môžeme rúbať vysoko.

Každý však musí prijať svoju rolu, pretože inak sa nepohneme. Určite by sme však chceli skončiť v základnej časti v prvej štvorke a ako sa hovorí, potom nech sa deje ´vúle boží´".

Tabuľka SHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Dubnica bola na ľade Prešova bezzubá. Hovorka: Ak prepneme myslenie, môžeme rúbať vysoko