Prestupom sem som vyhral jackpot, myslí si Čiliak o novom pôsobisku pri mori

Marek Čiliak.
Marek Čiliak. (Autor: TASR)
SITA|7. okt 2023 o 15:42

Až do leta 2023 chytal na klubovej úrovni iba v Česku a na Slovensku.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový brankár Marek Čiliak až do leta 2023 pôsobil na klubovej úrovni iba v Česku a na Slovensku.

Najviac úspechov dosiahol vo farbách Komety Brno, s ktorou sa dvakrát stal českým šampiónom.

Po sezóne 2022/2023 však opustil Brno aj Česko a zamieril do Francúzska, kde chytá v najvyššej súťaži za klub z Marseille.

"Bývam pri mori a hrám hokej. Zatiaľ to ide skvelo," povedal 33-ročný rodák v rozhovore pre web iDnes.cz a dodal: "Prestupom sem som vyhral jackpot."

Spomenuté vyjadrenia nie je potrebné ďalej komentovať. Čiliak, ktorý za slovenskú reprezentáciu chytal na MS v rokoch 2018 a 2019 na Francúzskej riviére opäť dostal chuť na hokej, ktorý mu trochu zhorkol pred odchodom z Komety.

"Keď som opúšťal Kometu, v tej chvíli som nebol sklamaný. Až som sa čudoval, v akom pokoji som to bral.

Aby som povedal pravdu, tak po tom, čo sa tam objavilo za ľudia, mi ani nevadilo, že odtiaľ idem preč," komentoval sťahovanie z Brna do Marseille. Brno sa totiž postupom času stalo jeho domov.

"Chcel som mať pokoj a neprežívať denne stres okolo hokeja, toho som mal dosť. Chcel som ísť niekam v pokoji, kde nehlásia ambície na zisk titulu, baviť sa hokejom a predviesť dobré výkony. Tlaky ma prestali baviť," pokračoval skúsený gólman a opísal aj svoj typický deň v novom pôsobisku:

"Dotrénujeme, ideme na pláž, veľa plávame. Plávanie mi robí dobre na chrbát, je to relax aj regenerácia. Nečakal som, že to tu bude až tak dobré." V blízkej budúcnosti si chce Čiliak obzrieť aj blízke či vzdialenejšie okolie - Nice, Monako, St. Tropez.

V Marseille sa dobre uchytil, keď zo siedmich duelov svojho tímu odchytal šesť. Francúzska liga ho milo prekvapila.

"Na niektorých tímoch je badať, že sú o niečo slabšie, ale nedávno zápas proti Angers bol ako remeň. Boli 'nadupaní', držali systém, boli veľkí a silní na puku. Prvé tri tímy sú odskočené a majú výborné zabezpečenie," pokračoval slovenský brankár.

Spokojný v novom pôsobisku je napriek tomu, že Francúzsko je mnoho rozľahlejšie ako napríklad Česko či Slovensko a cesty na zápasy sú výrazne dlhšie.

"Mal som z toho strach, ale napokon ma to veľmi baví. Keď cestujeme niekam ďaleko, teda nad päť hodín cesty, tak popoludní doma trénujeme, dáme si večeru a po desiatej nasadneme do autobusu.

Máme ich dva. Každý má svoju posteľ s lampičkou, zásuvkou na mobil, miestom na veci a všetkým, čo je potrebné v spálni.

Máš svoj pokoj, zaspíš a ráno ideš z autobusu rovno na raňajky. Famózne, Ani si nevšimneš, že ideš takú vzdialenosť," prezradil pre iDnes.cz.

Po minulej sezóne dostal dve ponuky a mohol ísť do druhej najvyššej súťaže v Česku. "Keď sa objavila možnosť ísť do Marseille, hneď som súhlasil. Mám zmluvu na rok, čo bola moja podmienka.

Už teraz však viem, že mojou prioritou je uchytiť sa tu a predĺžiť kontrakt. Nikam sa mi odtiaľ nechce, život aj hokej sú tu na úrovni," dodal Čiliak.

Vo francúzskej lige ho milo prekvapili fanúšikovia" "Tu sa fandí a ľudia sa bavia hokejom, Nikto hráčom nenakladá, všetci si to idú užiť. Atmosféra je to trochu iná než v extralige. Ľudia tancujú, smejú sa. Je to pecka."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Prestupom sem som vyhral jackpot, myslí si Čiliak o novom pôsobisku pri mori