Fleuryho posledná šanca? Legenda sa sťahuje do Minnesoty

Marc-André Fleury.
Marc-André Fleury. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|21. mar 2022 o 16:19

Marc-André Fleury prestupuje z Chicaga do Minnesoty.

CHICAGO, ST. PAUL - Brankár Marc-André Fleury bol vymenený z Chicaga Blackhawks do Minnesoty Wild.

Kanadský brankár bol vymenený po druhýkrát za necelý rok. Pred ročníkom 2021/22 prestúpil z Vegas Golden Knights do Chicaga.

Patril medzi najlákavejšie mená počas uzávierky, hlavne pre svoju víťaznú povesť. Ako tretí brankár histórie NHL vyhral 500 zápasov, na konte má tri Stanley Cupy.

Opačným smerom putuje podmienečná voľba v druhom kole draftu, ktorá sa môže zmeniť na voľbu v prvom kole, a to vtedy, ak "divosi" postúpia do konferenčného finále a Fleury im v prvých dvoch kolách play off vychytá aspoň štyri víťazstvá.

Blackhawks si nechávajú polovicu jeho platu, ktorý činí sedem miliónov dolárov. Kontrakt má do konca prebiehajúceho ročníka.

Insider Michael Russo informuje, že si Wild ponechajú Cama Talbota a vymenia mladšieho Kaapa Kähkönena. Vo vyraďovacích bojoch stavia na dvojku veteránov.

V prebiehajúcej sezóne naskočil Fleury do 49 stretnutí. Za svoj chrbát púšťal 2,95 gólov na zápas pri 90,8-percentnej úspešnosti zásahov. V sezóne 2020/21 vyhral Vezina Trophy.

V kariére odchytal 929 duelov s 91,3-percentnou úspešnosťou a priemerom 2,57 inkasovaných gólov na zápas. Minnesota bude jeho štvrtým pôsobiskom, najdlhšie chytal za Pittsburgh.

Fleury vyhral s generálnym manažérom Minnesoty Billom Guerinom Stanley Cup v sezóne 2008/09.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Fleuryho posledná šanca? Legenda sa sťahuje do Minnesoty