Hokej: Magnitogorsk 4. ruským víťazom Európskeho pohára majstrov

Súboj Jakuba Langhamera zo Sparty s Vladimírom Malenkychom z Magnitogorsku
Súboj Jakuba Langhamera zo Sparty s Vladimírom Malenkychom z Magnitogorsku (Autor: ČTK)
SITA|13. jan 2008 o 19:23

PETROHRAD 13. januára (SITA) - Tradícia novodobej histórie Európskeho pohára majstrov v Petrohrade ostala zachovaná, na listinu víťazov pribudol aj vo štvrtom ročníku ruský tím. Po Omsku, Diname Moskva ...

PETROHRAD 13. januára (SITA) - Tradícia novodobej histórie Európskeho pohára majstrov v Petrohrade ostala zachovaná, na listinu víťazov pribudol aj vo štvrtom ročníku ruský tím. Po Omsku, Diname Moskva a Kazani sa v roku 2008 z prvenstva tešili hráči Metallurgu Magnitogorsk v zostave aj so Slovákom Martinom Štrbákom, ktorí vo finále vyhrali nad Spartou Praha 5:2. Tridsaťdvaročný slovenský obranca si dal darček k svojim utorňajším narodeninám, k titulu majstra sveta 2002 a ruského šampióna 2002 pridal ďalšiu významnú trofej. Zároveň je prvým Slovákom v histórii, ktorý držal nad hlavou Silver Stone.

Sparta odohrala s favoritom celého turnaja vyrovnaný zápas. Pražské mužstvo dokázalo dvakrát vyrovnať, na gól Mirnova v 39. min však už odpoveď nenašlo. Rovnaký hráč o 20 minút neskôr pridal aj ďalší presný zásah v čase, keď už český tím myslel na power play. Skóre potom ešte prikrášlil Kajgorodov, ktorý v sobotu rozhodol o tom, že vo finále nebude hrať Slovan Bratislava. Slovenský šampión odchádza z Petrohradu po sympatických výkonoch s 3. miestom. Magnitogorsk sa okrem Silver Stone môže tešiť aj na Victoria Cup, októbrový súboj s niektorým z tímov NHL o titul klubového svetového šampióna.


Výsledok - finále EPM v hokeji v Petrohrade:


  • Metallurg Magnitogorsk - Sparta Praha 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

Góly: 3. Marek (Kudrna, Aťušov), 27. Marek, 39. Mirnov (Koroľov), 59. Mirnov (Aťušov, Marek), 60. Kajgorodov (Marek, Varlamov) - 20. Podlešák (VAIC), 31. Vykoukal (Netík, Štrba)

Vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Reiber (Švajč.), Vinneborg (Švéd.) - Goľak (Bielor.), Kaspar (Rak.), 9732 divákov


Zostavy:

Metallurg Magnitogorsk: Scott - Varlamov, Aťušov, Malenkich, Selujanov, Birjukov, Štrbák, Bulin, Savin - Marek, Kajgorodov, Kudrna - Kuľomin, J. Fiodorov, Gladskich - Mirnov, Koroľov, Platonov - Gusmanov, Sevostjanov, Babenko.

Sparta Praha: Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Hanzlík, Tabaček, Jerofejevs, Černošek - Ton, Štrba, Netík - Melichárek, Langhammer, Dragoun - Hromas, Vaic, Podlešák - Mrňa, Becker, Protivný


Konečné poradie EPM 2008: 1. Metallurg Magnitogorsk, 2. Sparta Praha, 3. Slovan Bratislava, 4. Kärpät Oulu, 5. MODO Hockey, 6. HC Davos.


Nachádzate sa tu:
Domov