Pomôže klubu zvládnuť problémy? Chicago má nového generálneho manažéra

Chicago Blackhawks.
Chicago Blackhawks. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. mar 2022 o 19:25

Chicago si vybralo nového lídra zo svojich radov.

CHICAGO. Novým riadnym generálnym manažérom hokejového klubu NHL Chicago Blackhawks sa v utorok stal Kyle Davidson.

Túto funkciu doteraz zastával len dočasne. Vedenie klubu, ktorý v tejto sezóne sprevádzajú rôzne problémy, sa napokon rozhodlo vybrať nového lídra zo svojich radov.

O pozíciu malo záujem ďalších 6 uchádzačov

Davidson do klubu prišiel v roku 2010, predtým pracoval ako videoanalytik či manažér hokejových operácií.

O pozíciu malo podľa informácií AP záujem ďalších šesť uchádzačov - napríklad Eric Tulsky, asistent generálneho manažéra Caroliny Hurricanes, či Scott Mellanby, niekdajší útočník Floridy Panthers.

Pri výbere nového GM asistovala generálnemu riaditeľovi tímu Dannymu Wirtzovi a prezidentke pre obchodné operácie Jaime Faulknerovej i poradenská skupina zložená z bývalých hráčov klubu.

Jej súčasťou bol aj bývalý slovenský hokejista Marián Hossa, ktorý získal s klubom tri Stanley Cupy (2010, 2013, 2015). Doplnili ho ďalší niekdajší útočníci - Ed Olczyk a Patrick Sharp.

Okrem nich mal v procese slovo aj Mike Forde z konzultačnej firmy Sportsology, ktorá pomáha športovým klubom nájsť vhodných kandidátov na vysoké funkcie.

Bez manažéra boli od októbra 2021

TASR pripomína, že Blackhawks boli bez generálneho manažéra od októbra 2021, keď z funkcie odstúpil Stan Bowman, ktorý bol zároveň aj prezident klubu. Syn legendárneho trénera Scottyho Bowmana pôsobil v klube od roku 2005.

Dôvodom jeho odstúpenia bola kauza bývalého videotrénera Bradleyho Aldricha, ktorý v roku 2010 sexuálne obťažoval hráča Blackhawks Kyleho Beacha. Po Bowmanovom odchode sa funkcie dočasného manažéra ujal práve Davidson.

Stan Bowman pôsobil v Chicagu dve dekády a pomohol mu k trom Stanleyho pohárom v úspešnej ére v rokoch 2010 až 2015.

Hlavný vyšetrovateľ kauzy sexuálneho obťažovania obvinil Bowmana z toho, že skutok nenahlásil, čo viedlo k ďalšiemu sexuálnemu obťažovaniu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pomôže klubu zvládnuť problémy? Chicago má nového generálneho manažéra