Karma sa otočila. Kristián Pospíšil strieľa góly a Brno mieri do play-off

Kristián Pospíšil
Kristián Pospíšil (Autor: Edvard Beneš/HC Kometa Brno)
SITA|2. feb 2024 o 10:04

Rodák zo Zvolena má deväť kôl pred koncom základnej časti na konte už 15 gólov.

BRATISLAVA. Slovenský útočník Kristián Pospíšil ťahá Kometu Brno do prvej štvorky českej extraligy.

Na štvrtkovom triumfe v Litvínove 3:2 sa 27-ročný slovenský krídelník podieľal dvoma gólmi a Kometa je už len dva body za priečkou znamenajúcou istotu štvrťfinále play-off. Štvrtý je práve Litvínov, ktorý ešte v 45. min viedol nad Brnom 2:1.

Potom však Pospíšil vyrovnal a štyri a pol minúty pred koncom otočil stav na stranu hostí. Pri prvom góle vyťažil z prihrávky krajana z útoku Andreja Kollára, ktorý predtým vyhral buly.

"Bol to nacvičený signál. Andrej neskutočne čisto vyhral buly a ja som sa len snažil trafiť puk. Nie je to jednoduché, z každej takej strely nepadne gól," povedal Kristián Pospíšil v rozhovore pre iDnes.cz.

Priklonilo sa šťastie

Dostal sa na métu 15 gólov v sezóne a spomedzi Slovákov v českej najvyššej súťaži sú od neho lepší už len 18-gólový Oliver Okuliar a 16-gólový Richard Pánik.

V posledných 11 zápasoch Pospíšil trafil do súperovej bránky 9-krát, za ostatných desať dní si v piatich stretnutiach pripísal šesť bodov za 4 góly a 2 asistencie.

"Karma sa otočila na našu stranu, lebo túžime po víťazstvách a ideme za nimi. V januári na rozdiel od decembra sa na našu stranu priklonilo aj šťastie.

Vtedy som mal niekedy aj desať striel na zápas, ale nepadlo mi to tam. Mohol som robiť, čo som chcel... Teraz sa mi stavia puk tak, ako to mám rád pri strieľaní gólov," skonštatoval Pospíšil.

Stupňovať výkony až do play-off

Rodák zo Zvolena má deväť kôl pred koncom základnej časti už toľko gólov, koľko mal za celú sezónu 2019/2020 vo fínskom tíme Lukko Rauma, s ktorým o rok neskôr vyhral fínsku najvyššiu súťaž.

"Hokej vo Fínsku je trochu iný ako v Česku, ale konečne mám pocit, že pomáham svojmu mužstvu. Dúfam, že sa naše aj moje výkony budú stupňovať až do play-off.

Chceme sa dostať do top štvorky, odteraz bude každý zápas dôležitý," podotkol člen bronzového tímu SR zo ZOH 2022 v Pekingu.

Starší brat hráča Calgary Martina Pospíšila sa vyjadril aj k víťaznému gólu, keď brankára Litvínova Šimona Zajíčka prekonal z pravého kruhu strelou na lapačku.

"Snažil som sa oklamať brankára, že budem mieriť na vyrážačku. Celkom mi na to skočil, keď mu to prešlo pod lapačkou," dodal K. Pospíšil, možno jeden z adeptov na štart na tohtoročných MS v Česku.

Tabuľka českej extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Karma sa otočila. Kristián Pospíšil strieľa góly a Brno mieri do play-off