Jemný kontakt vykoľajil brankára. Mal platiť víťazný gól Košíc?

Na snímke hráči Košíc po výhre v prvom zápase semifinále play-off hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HK Dukla INGEMA Michalovce.
Na snímke hráči Košíc po výhre v prvom zápase semifinále play-off hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HK Dukla INGEMA Michalovce. (Autor: TASR)
Šimon Čop, Laura Bérešová|31. mar 2023 o 21:40

Michalovčania napriek prehre myslia pozitívne.

KOŠICE. Keď vlani Košičania v šiestom zápase na domácom ľade porazili Michalovce v predĺžení, rozjasali Steel Arenu radosťou z postupu do semifinále. 

Východniarske derby v play off sa zopakuje aj v sezóne 2022/23, hoci teraz o úroveň vyššie. Dukla ako ôsmy postupujúci tím vyradila Slovan a brúsi si zuby aj na skalp víťaza základnej časti. Naopak, Košice chcú zažiť slastné déjà vu a rivala opäť vyradiť. 

Po úvodnom stretnutí majú bližšie do finále Košičania. Ani v náročnej situácii po góle do šatne nespanikárili a ukážkovo sa držali nastavenej taktiky. 

“K semifinálovej sérii sme pristúpili pokorne. V prvej tretine sme boli trochu premotivovaní. Na druhej strane čelíme veľmi dobrému súperovi, ktorý vyradil Slovan,” zhodnotil v priamom prenose RTVS tréner víťazov Dan Ceman.

Brankár previnenie nevidel 

Duel zlomil moment, ktorému rozhodcovia venovali niekoľko minút. Víťazný gól nemusel platiť, jasne ho nevedeli rozsúdiť ani komentátori. 

Hunter Fejes sa postavil pred inak výborného brankára Škorvánka, keď jeho spoluhráč Brett Pollock strieľal od modrej čiary. Nohavicou zavadil o vyrážačku protivníka, čo podľa spolukomentátora Rastislava Staňu vyústilo do jeho nezvyčajného pohybu. Fejes sa o pár sekúnd radoval z presnej dorážky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Jemný kontakt vykoľajil brankára. Mal platiť víťazný gól Košíc?