Rozšíri KHL klub z KĽDR? Mali by sme to urobiť, znie z Ruska

Prezident Ruska Vladimir Putin a severokórejský vodca Kim Čong-Un.
Prezident Ruska Vladimir Putin a severokórejský vodca Kim Čong-Un. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|21. jún 2024 o 17:57

V KHL už hrajú len kluby z krajín spriatelených s Ruskom.

MOSKVA. S Kontinentálnou hokejovou ligou momentálne nespolupracujú kluby z viacerých krajín, ktoré tam kedysi pôsobili. Platí to napríklad pre Dinamo Riga či Jokerit Helsinki.

Príčinou je vojenská agresia Ruska na Ukrajine. Z KHL po jej vypuknutí odišli európske kluby a z tímov mimo Ruska tam momentálne pôsobia len bieloruské Dinamo Minsk, čínsky Kchun-Lun a kazašský Barys Astana.

Rozšírenie do ďalších krajín však stále pripadá do úvahy. Vyjadril sa tak tréner Andrej Nazarov, avšak jeho nápad znie až bizarne.

"Liga by sa mala rozšíriť na východ. Už teraz v nej máme tímy zo spriatelených krajín Číny a Kazachstanu, tak prečo v tomto trende nepokračovať? Myslím si, že v budúcnosti by bolo možné vytvoriť v KĽDR silný klub na úrovni KHL," povedal podľa portálu Championat.

Vyjadril sa tak po ceste prezidenta Ruskej federácie Vladimira Putina do Severnej Kórey.

"Náš prezident sa tam dočkal vrúcneho privítania a predstavitelia oboch krajín podpísali zmluvu o komplexnom strategickom partnerstve. Práve teraz vidíme, kto je náš priateľ a na koho sa môžeme spoľahnúť v ťažkých chvíľach," dodal.

Jeho slová však majú politický podtón. Je totiž jasné, že by Kórejci bez pomoci Ruska neposkladali káder na vysokej úrovni. V rebríčku IIHF patria k posledným krajinám, horšie sú na tom len Mongolsko a Indonézia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Rozšíri KHL klub z KĽDR? Mali by sme to urobiť, znie z Ruska