Jágrov klub zostáva v extralige, baráž ovládli Plekanec s Kubíkom

Jaromír Jágr (vpravo) so spoluhráčom Tomášom Plekancom.
Jaromír Jágr (vpravo) so spoluhráčom Tomášom Plekancom. (Autor: rytirikladno/ instagram)
Sportnet|25. apr 2022 o 20:35

Jihlava opäť stroskotala v baráži.

Baráž o českú Tipsport extraligu - 5. zápas

Kladno - Jihlava 6:3 (2:2, 1:1, 3:0)

Góly: 6. Zikmund (Dotchin, Bow), 18. A. Kubík (Baránek, Hlava), 26. M. Beran (Plekanec, A. Kubík), 55. M. Beran (Zikmund, Plekanec), 55. Plekanec (Hlava), 60. A. Kubík - 12. F. Seman (Helt, Kachyňa), 16. Čachotský (Menšík, T. Harkabus), 39. F. Seman

/konečný výsledok série 4:1/

KLADNO. Hokejisti Kladna si zaistili zotrvanie v budúcom ročníku českej extraligy. Na domácom ľade si s Jihlavou poradili v pondelňajšom piatom zápase 6:3 a barážovú sériu tak vyhrali 4:1 na zápasy.

Zápas bol dlho vyrovnaný, ale v záverečnej päťminútovke Kladno zlomilo svojho súpera. V presilovej hre strelil svoj druhý gól v zápase Matěj Beran a o 42 sekúnd neskôr šikovne zakončil únik Tomáš Plekanec.

Jihlava v závere skúsila hru bez brankára, ale dve sekundy pred koncom spečatil triumf Kladna svojim ôsmym barážovým gólom Adam Kubík.

Práve dvojicu Plekanec - Kubík vyzdvihol po zápase aj tréner David Čermák.

Táto dvojica nazbierala v piatich stretnutiach 22 bodov (11+11) a mala najväčší podiel na tom, že sa klub majiteľa Jaromíra Jágra udržal v najvyššej súťaži.

Zaujímavosťou je, že v poslednom zápase odohral Plekanec na útočníka nevídaných 27 minút a 57 sekúnd a nazbieral tri body (1+2).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Jágrov klub zostáva v extralige, baráž ovládli Plekanec s Kubíkom