Říha: Radšej postavím mladíkov, ako by sme mali hrať takto

Na snímke lavička Slovana a v pozadí tréner tímu Miloš Říha.
Na snímke lavička Slovana a v pozadí tréner tímu Miloš Říha. (Autor: TASR)
Martina Janíková|6. sep 2017 o 08:44

Hokejisti bratislavského Slovana prehrali na domácom ľade s Avangardom Omsk 1:4.

BRATISLAVA. V úvode sezóny bol najhorším tímom celej KHL, v troch zápasoch nezískal ani bod so skóre 4:16.

HC Slovan však po návrate na domáci ľad dokázal prelomiť nepriaznivú bilanciu zo štadiónov súperov a vyhral dva zápasy po sebe.

Zdalo sa, že domáce prostredie bude veľkou výhodou jediného slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Potom však smolne prehral s Jugrou Chanty - Mansijsk po predĺžení a vo včerajšom zápase, v ktorom sa chceli hráči Slovana vrátiť na víťaznú vlnu, podľahli Avangardu Omsk 1:4.

"Ja si myslím, že súper nehral tak dobre, ale my sme mu dovolili. My sme hrali zle. Nabádali sme hráčov, že Omsk prehral dva zápasy za sebou a bude na nich tlak, čo sme mali využiť. Keby tu však v utorok hral ktokoľvek, tak by pôsobil takou istou ľahkosťou," vyhlásil po zápase tréner Slovana Miloš Říha.

Pozrite si ako Slovan prehral druhý domáci zápas po sebe : fotogaléria

6.9.2017

Říha: Od debaklu nás zachránil brankár

Avangard Omsk prišiel do Bratislavy po dvoch vonkajších prehrách. V oboch prípadoch dostal debakel 2:9.

Slovan začal úvodnú tretinu nevyužitou presilovou hrou a Avangard sa dokázal presadiť až dvakrát. Výsledok skorigoval Marek Viedenský, ktorý skóroval v 16. minúte. Jeho strela bola len druhou Slovana, ktorá smerovala do ruskej bránky.

"Nechcem súpera uraziť, ale nemá takú silu, ako predtým. Dalo sa s nimi hrať, ale v hlavách sme mali niečo úplne iné. Už prvú presilovku sme zahrali zle a odvety sa to s nami viezlo. Od debaklu nás zachránil brankár Marek Mazanec," dodal Říha.

Viedenský: Všetci sme boli zaspatí

"Ťažko hodnotiť tento duel. Zaspali sme jeho začiatok a dostali dva góly. Všetci sme boli zaspatí. Druhú tretinu sme začali intenzívne, chceli sme to zvrátiť, tá bola z našej strany veľmi dobrá.

Bohužiaľ, nepodarilo sa nám tam vyrovnať. V tretej súper pridal tretí gól a viezlo sa to. Problémom bolo, že sme nevyužili presilovky, boli z našej strany hrozné," hodnotil po zápase Marek Viedenský.

Omsk o svojom triumfe rozhodol v záverečnej tretine, v ktorej strelil dva góly a upravil výsledok na 4:1.

Záver stretnutia dohral Slovan bez Andreja Šťastného, ktorý dostal trest do konca duelu za napadnutie hlavy a krku, skóre sa však už nezmenilo.

"Ja som takýto zlý výkon ešte nezažil, čo som v Slovane. Neviem, čo sa stalo, hráči sami nevedia odpovedať. Mužstvo sme skladali neskoro, ale uplynulý zápas som mal dobrý pocit. Výkon s Omskom nás však kruto vrátil na zem. Všetko si kontrolujeme, aby hráči neboli pretrénovaní a podobne, no to je všetko v hlavách. Takto hrať určite nebudeme. To radšej postavím mladíkov, aby aspoň bojovali," dodal Říha.

Najbližšie čaká HC Slovan Bratislava domáci duel s Neftechimik Nižnekamsk v piatok 8. septembra o 19:00. Po ňom čaká na zverencov Miloša Říhu ďalší zahraničný trip.

"Chceme, aby si hráči vyčistili hlavy, aby boli nejaký čas aj od seba. Hneď po zápase s Nižnekamskom odletíme na dlhý 'trip', takže hráči si potrebujú oddýchnuť. Musia dostať zo seba tlak, v tom im snáď pomôžu aj manželky," dodal tréner Říha.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Říha: Radšej postavím mladíkov, ako by sme mali hrať takto