Canadiens prekvapili. Ich novým generálnym manažérom je neznámy hráčsky agent

Montreal Canadiens.
Montreal Canadiens. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|18. jan 2022 o 15:51

Klub zverejnil novinku na oficiálnych stránkach.

MONTREAL. Majiteľ a prezident organizácie Montreal Canadiens Geoff Molson oznámil meno nového generálneho manažéra klubu. Stal sa ním Kent Hughes.

Päťdesiatjedenročný rodák z Montrealu s klubom rovno podpísal zmluvu na päť rokov. Jeho meno je novým prírastkom do funkcionárskych radov ligy.

Habs si vybrali netradičného kandidáta, ktorý má v zákulisí hokejového sveta skúsenosti predovšetkým ako hráčsky agent. Zastupuje Patricea Bergerona, Kristophera Letanga, Anthonyho Beauvilliera či Darnella Nursea. Jeho klienti budú prevedení pod iných agentov.

"Sme veľmi radi, že sa Kent Hughes stal členom našej organizácie. Je v hokejovom svete veľmi uznávaný, pretože si už viac ako 25 rokov buduje vynikajúcu povesť ako hráčsky agent," uviedol Molson.

"Proces hľadania nového generálneho riaditeľa nám umožnil stretnúť sa s viacerými mimoriadne kvalifikovanými kandidátmi. Kent vynikal a my veríme, že je tou správnou osobou na pozíciu generálneho manažéra Canadiens. Sme tiež presvedčení, že Kentove skúsenosti s prácou agenta budú pre organizáciu veľkým prínosom," dodal majiteľ.

O Hughesovi presakovali informácie so zámorských zdrojov už niekoľko dní. Špekuláciám pridal na váhe Jeff Gorton, viceprezident pre hokejové operácie, ktorý na nedávnej tlačovej konferencii potvrdil, že sa neboja hľadieť aj na neznáme osobnosti.

Hughes je skutočne veľkou neznámou - s prácou funkcionára v podstate nemá nijaké skúsenosti. Pri procese zavážila aj tradícia. Jednou z podmienok pri výbere manažéra je ovládať ako angličtinu, tak francúzštinu.

Hráčskym vrcholom Hughesa bolo, keď bol kapitánom Middlesbury College v nižšej univerzitnej súťaži (NCAA III). Bývalý útočník je právnikom, vyštudoval v roku 1996.

Kent je zároveň otcom Jacka Hughesa, amerického prospekta, ktorý bude draftovaný v roku 2022, pravdepodobne v prvom alebo druhom kole.

Canadiens tak oficiálne vymenovali osemnásteho generálneho manažéra. Posledným bol Marc Bergevin, v klube pôsobil medzi rokmi 2012-2021.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Canadiens prekvapili. Ich novým generálnym manažérom je neznámy hráčsky agent