Slafkovský vynikal, Nemec má excelentný cit. Expert hodnotil slovenské talenty

Juraj Slafkovský (vpravo) a Šimon Nemec.
Juraj Slafkovský (vpravo) a Šimon Nemec. (Autor: TASR)
SITA|21. sep 2022 o 14:56

Corey Pronman pochválil slovenskú jednotku aj dvojku draftu za ich výkony na turnaji nádejí.

BUFFALO. Slovenskí hokejisti Juraj Slafkovský a Šimon Nemec zaujali experta Coreyho Pronmana z magazínu The Athletic svojimi výkonmi na turnaji nádejí v americkom Buffale v rámci nováčikovských kempov v zámorskej NHL.

Tohtoročná draftová jednotka zaznamenala jednu gólovú prihrávku, dvojka dve. Krídelník Slafkovský absolvoval v drese Montrealu Canadiens dva zápasy a obranca Šimon Nemec nastúpil za New Jersey Devils v troch dueloch.

"Slafkovský síce nezbieral veľa bodov, ale najmä vo svojom prvom zápase vynikal tak, ako by ste čakali od draftovej jednotky. So svojou robustnou postavou viackrát fyzicky prevýšil súperov.

Jeho kombinácia rýchlosti, dosahu hokejky a talentu mu umožnila vytvárať množstvo priestoru pre seba i spoluhráčov. Dostával sa aj si vypracoval veľa gólových šancí a celkovo zapôsobil na tomto turnaji najviac zo všetkých hráčov, čo sa aj očakávalo," napísal Pronman o 18-ročnom Košičanovi.

"Nemec nemal veľa pamätných momentov ani fyzicky nedominoval tak ako Slafkovský, ale bol celkom efektívny. Má excelentný cit pre hru, čo ukázal tým, že zdanlivo vždy urobil s pukom na hokejke správne rozhodnutie. Okrem toho posúval hru smerom dopredu a zakladal útočné akcie.

Skombinoval to so slušným bránením. Podľa mňa by mal odohrať ešte jednu sezónu mimo NHL, ale na jeho rýchlej a efektívnej práci s pukom je vidieť, že už má veľa skúseností s mužským hokejom," myslí si odborník o Nemcovi.

Okrem Nemca so Slafkovským sa predstaví v hlavných kempoch tímov NHL pred začiatkom sezóny 2022/2023 ďalších 18 Slovákov: brankári Jaroslav Halák (New York Rangers) a Dávid Hrenák (Los Angeles Kings), obrancovia Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals) a Samuel Kňažko (Columbus Blue Jackets) aj útočníci Tomáš Tatar (New Jersey Devils), Richard Pánik (New York Islanders), Pavol Regenda (Anaheim Ducks), Miloš Kelemen (Arizona Coyotes), Martin Pospíšil, Adam Ružička (obaja Calgary Flames), Marián Studenič (Dallas Stars), Martin Chromiak (Los Angeles Kings), Filip Mešár (Montreal Canadiens), Adam Sýkora (New York Rangers), Maxim Čajkovič (Tampa Bay Lightning), Jakub Demek (Vegas Golden Knights) a Servác Petrovský (Minnesota Wild).

Bez zmluvy sú z nich Demek, Ružička a Petrovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský vynikal, Nemec má excelentný cit. Expert hodnotil slovenské talenty