Shane Wright je späť v NHL. Mal by nastúpiť v stredu proti Slafkovskému

Shane Wright gratuluje Jurajovi Slafkovskému.
Shane Wright gratuluje Jurajovi Slafkovskému. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|6. dec 2022 o 06:50 (aktualizované 6. dec 2022 o 10:54)

Išlo by o ich prvý vzájomný súboj.

SEATTLE. V noci z utorka na stredu o 4.00 SEČ sa v Seattli stretnú tamojší Kraken a Montreal Canadiens. Zápas bude podľa všetkého mať špeciálny náboj.

Po prvý raz by totiž proti sebe mali nastúpiť Juraj Slafkovský a Shane Wright, teda skutočná a dlho predpokladaná jednotka draftu 2022.

Kraken povolali Wrighta z AHL po kondičnom pobyte. Strávil tam dva týždne a v piatich zápasoch strelil štyri góly. Nabral sebavedomie. Proti Montrealu by mohol mať špeciálnu motiváciu, keďže si ho Canadiens nevybrali ako prvého na drafte.

Zápas proti draftovej jednotke bude vnímať ako každý iný. "Snažím sa sústrediť len na seba, na svoju hru a na to, čo robím a prinášam tímu," uviedol.

Slafkovský sa v posledných zápasoch posunul do druhej formácie Montrealu, za čo môžu najmä početné zranenia. Proti Vancouveru však utrpel tvrdý náraz, ktorý by ho potenciálne mohol vyradiť zo zápasu proti Wrightovi. Zatiaľ sa nevie, či bude mať bodyček dlhodobejšie následky na jeho zdravotný stav.

V NHL sa mu zatiaľ darí viac. Po 20 dueloch má na konte štyri góly a tri asistencie. Wright veľa času v lige nedostával, v siedmich zápasoch bodoval len raz, zaknihoval asistenciu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Shane Wright je späť v NHL. Mal by nastúpiť v stredu proti Slafkovskému